Ανιέλι: ”Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι βρίσκονται μπροστά σε αληθινή απειλή της ύπαρξης τους”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αλλά και της Ευρωπαικής Ένωσης Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι, με επιστολή προς τα μέλη της Ένωση αναφέρει ότι οι ευρωπαικοί σύλλογοι βρίσκονται μπροστά σε μία αληθινή απειλή της ύπαρξης τους λόγω του Κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκαλεί.

«Ο κορωνοϊός είναι κάτι που έχει αναστατώσει τις ζωές όλων μας. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που το παιχνίδι μας και ο ποδοσφαιρικός κόσμος αντιμετώπισε ποτέ. Οι ομάδες πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό, ενώ υπάρχει και το λειτουργικό κόσμο. Κανείς δεν έχει ανοσία. Ο χρόνος είναι σημαντικός. Πρέπει να έχουμε δύο στόχους. Μία ρεαλισιτκή στρατιγική για να ξεκινήσει και πάλι το ποδόσφαιρο και οι αγώνες σε Εθνικό και Ευρωπαικό επίπεδο σε συνδυασμό με τη υγεία του κοινού και των ποδοσφαιριστών να είναι η βασική μας προτεραιότητα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γιουβέντους: «Η αναβολή των ευρωπαικών πρωταθλημάτων, του Champions League και του Europa League ήταν μόνο η αρχή. Πρέπει να συζητήσουμε για ένα νέο μοντέλο όσον αφορά το καλεντάει των αγώνων, αλλά και για τις άδειες που δίνει η UEFA όσον αφορά το FFP, μιας και βρισκόμαστε σε μία κρίση που είναι σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή