Ανοίγουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη

Print Friendly, PDF & Email

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη και μελών της οικογένειάς του, μετά από σχετικό αίτημα της Αρχής Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η παραγγελία για το άνοιγμα των λογαριασμών έγινε με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με κατάθεση Γάλλου στελέχους της εταιρείας που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Υπό εξέταση και οι λογαριασμοί Χρυσοχοΐδη

Μάλιστα, εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού, η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλαίσιου.

Παράλληλα, ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του κ. Σημίτη, Σπύρο, με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800.000 ευρώ για τα οποία ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σημίτης: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός μετά από αυτή την εξέλιξη και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή