Ανοχή τέλος και από την UEFA στα φαινόμενα τύπου Σάββα Θεοδωρίδη

Print Friendly, PDF & Email

Στην Αθήνα βρέθηκε τη Δευτέρα (22/01) ο επικεφαλής της UEFA για τις εθνικές ομοσπονδίες, Ζόραν Λάκοβιτς, ο οποίος συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, όσο και με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα.

Στις συναντήσεις ο Λάκοβιτς, που είναι ενήμερος για τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις από συγκεκριμένη πλευρά κατά της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και συγκεκριμένων προσώπων και μάλιστα κατά συρροή, ζήτησε από δω και στο εξής να εφαρμόζεται ο κανονισμός για όσους κάνουν δημόσιες δυσμενείς κρίσεις κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ.

Μέχρι και την περίπτωση του Πλατανιά, τον οποίο κατήγγειλε η ΚΕΔ στον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» για την ανακοίνωσή του περί «μισθοφόρων διαιτητών», η ΕΠΟ ακολούθησε πολιτική ανεκτικότητας φαινομένων τύπου Σάββα Θεοδωρίδη που εμπίπτουν στον κώδικα δεοντολογίας.

Ομως, μετά την παρέμβαση της UEFA, η οποία συνέπεσε με τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΟΣΦΠ κατά του Τάσου Σιδηρόπουλου με αφορμή τον ορισμό του στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, ελήφθη η απόφαση όσες δηλώσεις κρίνεται  ότι παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας να παραπέμπονται στον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα».

Αυτό αναμένεται να γίνει στην περίπτωση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού για τον οποίο απομένει η υλοποίηση της απόφασης που έχει ληφθεί.

Επίσης, ο Λάκοβιτς διατράνωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξή του στον Περέιρα και απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για έλευση ξένων διαιτητών σε όλα τα σημαντικά ματς που ακολουθούν.

Οσον αφορά την παρουσία Περέιρα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, όπως έχει γράψει το SoccerPlus, ο Πορτογάλος είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό την πρόθεσή του να παρακολουθεί από το γήπεδο αγώνες για το πρωτάθλημα και του Κύπελλο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή