EΠΣ Καρδίτσας: Στις ανακοινώσεις ζητάει “Νέμεσι”, στα δικαστήρια ζητάει αναβολή!

Print Friendly, PDF & Email

“Όχι μόνο δε θα ζητήσουμε να αναβληθεί το δικαστήριο της 1ης Ιουλίου, αλλά θα το επισπεύσουμε κιόλας. Σας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να βγάλετε μέχρι τότε τις εμμονές και τα απωθημένα σας, πουλώντας εξυπηρέτηση σε αυτούς που λογοδοτείτε. Από εκείνη όμως την ημερομηνία και μετά, ‘η Νέμεσις με τη Συμπαντική Ζυγαριά που απονέμει αέναα Δικαιοσύνη, θα κάνει τους ενόχους να βογκούν πίσω από τα δίκαια δεσμά της’ (Ορφικός Ύμνος 61 στην Νέμεσι)”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πομπώδης ανακοίνωση της ΕΠΣ Καρδίτσας στις 23/3/2016, αναφερόμενη στην υπόθεση για την οποία ο πρόεδρός της, Παλάσκας, το μέλος του ΔΣ Λέκκας και ο ταμίας αυτού, Λαμπρόπουλος, δικάζονται για «πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση».

Και βέβαια η διοίκηση ΕΠΣ Καρδίτσας τήρησε το λόγο της: Τις δύο πρώτες φορές το δικαστήριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, αρά δεν μπόρεσε να το “επισπεύσει” όπως διατράνωνε και στο επόμενο δικαστήριο που επρόκειτο να γίνει στις 8/12/2017, ο Παλάσκας, εμφανίστηκε και παρά τις δηλώσεις περί του ότι δεν θα ζητήσει αναβολή για να φέρει τη… Νέμεσι – πιστός στο λόγο του όπως πάντα- ζήτησε αναβολή επειδή ο δικηγόρος του δίκαζε άλλη υπόθεση.

Η δίκη των Παλάσκα, Λαμπρόπουλου, Λέκκα ορίστηκε για τις 20 Απριλίου 2018

Αναβολή ζήτησε και ο Λαμπρόπουλος

Όλως τυχαίως, λίγε ημέρες πριν, τον ίδιο λόγο για να ζητήσει αναβολή της δίκης του, επικαλέστηκε ο βοηθός του Παλάσκα και επίσης κατηγορούμενος Κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος στις 28/11/2017 και έπειτα από δύο αναβολές λόγω παρέλευσης ωραρίου, δικαζόταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ψευδορκίας στη υπόθεση της “συμμορίας” και “αλλοίωσης αποτελεσμάτων” του ποδοσφαίρου και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του δημοσιογράφου Θ. Μπλούνα.

Ο βοηθός του Παλάσκα ζήτησε αναβολή επειδή η δικηγόρος του από την Κομοτηνή δίκαζε την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη. Η δίκη του ορίστηκε στις 31/1/2018, αφού η πλευρά του μηνυτή ζήτησε και πήρε σύντομη ρητή ημερομηνία.

“Νόθευση εγγράφων”

Για την υπόθεση της “πλαστογραφίας” σύμφωνα με την Εισαγγελέα Καρδίτσας, Αρετή Τέγου, οι διοικούντες την ΕΠΣ Καρδίτσας κατηγορούνται για νόθευση εγγράφων της Ένωσης, όπως ο οικονομικός απολογισμός, «με στόχο την παραπλάνηση με σκοπό να παραπλανήσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι πρόκειται για γνήσιο οικονομικό προϋπολογισμό για τη χρήση του έτους 2013, ώστε στη συνέχεια αυτή να τους χορηγήσει τακτική επιχορήγηση».

Επίσης κατηγορούνται για αλλοίωση ποσών σε οικονομικό απολογισμό, «εν αγνοία των μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Καρδίτσα, τον οποίο αργότερα χωρίς τη συναίνεση και εν αγνοία των μελών του ΔΣ της ΕΠΣΚ, απόφαση την οποία στη συνέχεια επικόλλησαν και καταχώρισαν στο με αριθμό 3/12-2-2013 πρακτικό συνεδριάσεων του εν λόγω ΔΣ, με σκοπό να παραπλανήσουν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΚ αλλά και κάθε τρίτο ότι τα αλλοιωμένα ποσά αντιστοιχούσαν στα πραγματικά έξοδα για τη χρήση 2012, και στη συνέχεια έκαναν χρήση της ανωτέρω απόφασης, θέτοντάς την προς έγκριση στην ανωτέρω Γενική Συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα την 5-3-2013».

Η καταγγελία έγινε από τρία πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας, τους κ.κ. Πάπαρη, Κρανή και Γιαννακόπουλο. Διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα και αφού ακούστηκαν και αξιολογήθηκαν οι θέσεις των κατηγορούμενν η υπόθεση δεν μπήκε στο αρχείο αλλά ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Παλάσκα και στους δύο κατά το κατηγορητήριο συνεργούς του.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή