Αντιδράσεις από τις ομάδες της Βορείου Ελλάδος για το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με την παρουσία εκπροσώπων από 19 ομάδες της Γ’ Εθνικής έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη (11/10).

Βασικός άξονας της συνάντησης, στην οποία έδωσαν το «παρών» ομάδες της Βορείου Ελλάδος ήταν οι αντιδράσεις κατά του σχεδίου αναδιάρθρωσης κατηγοριών. Οι σύλλογοι της Γ´ Εθνικής ζητούν να διατηρηθεί η ίδια προκήρυξη και το σχέδιο της αναδιάρθρωσης να μετατεθεί για το ξεκίνημα της ερχόμενης σεζόν, αφού θεωρούν πλήττονται τα συμφέροντα όλων.

Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα αγγίξουν και ομάδες του νότου, για μεγαλύτερο “μέτωπο” και απώτερο στόχο να… προλάβουν την ΕΠΟ, που συνεδριάζει για το θέμα στις 25 Οκτωβρίου.

Σύντομα θα αποσταλεί εξώδικος διαμαρτυρία, με… συλλογή υπογραφών, που θα αποσταλεί σε υφυπουργείο Αθλητισμού και Ομοσπονδία.

Ήδη ορίστηκε επιτροπή εκπροσώπησης, όπου μεταξύ άλλων μετέχουν οι Πέτρος Πασσαλής (πρόεδρος Εδεσσαϊκού, μαζί του και ο Αντώνης Ρυσάφης από το Δ.Σ. των Εδεσσαίων) και Βασίλης Κελαηδίτης (εκπρόσωπος Πιερικού), ενώ ετοιμάζεται και έκδοση ενιαίας ανακοίνωσης.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης (εκτός από Εδεσσαϊκό, Πιερικό) οι Βασίλης Καδόγλου-Μαργαρίτης Μπότσαρης (πρόεδρος και χρηματοδότης ΑΠΕ Λαγκαδά αντίστοιχα), Γιώργος Σαμαράς (πρόεδρος ΠΑΟ Κουφαλίων), Αχιλλέας Μπίκας (γενικός αρχηγός Βέροιας), Σάκης Αγγέλου (πρόεδρος Ολυμπιακού Κυμίνων), Θόδωρος Ντουντούκης (πρόεδρος Ακαδημίας “Αλέξανδρος Κιλκίς), Γιάννης Μίγγας (εκπρόσωπος Γιαννιτσών), Φώτης Παντελίδης (πρόεδρος Αλμωπού Αριδαίας), Λευτέρης Καραπαναγιωτίδης (πρόεδρος Ερμή Αμυνταίου), ενώ εκπροσωπήθηκαν και οι Μακεδονικός, Τρίγλια, Απόλλων Παραλιμνίου, Ορφέας Ξάνθης και Άρης Αβάτου. Από τη συνάντηση απουσίασαν μεταξύ άλλων Καβάλα, Αγροτικός Αστέρας και Πανσερραϊκός.

Αναλυτικά κάποιες τοποθετήσεις ορισμένων στελεχών:

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ): “Έγινε μια καλή αρχή με αυτή τη συνάντηση, για να διεκδικήσουμε πράγματα για καλύτερο παρόν και μέλλον για τις ομάδες της Γ´ Εθνικής. Μέχρι τις 25 του μήνα πρέπει να ανασταλεί το σχέδιο για την αναδιάρθρωση. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να μην διαμορφωθεί μια επώδυνη κατάσταση για τις ομάδες αυτής της κατηγορίας”.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΔΟΓΛΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ): “Συμφωνήσαμε όλοι για ενιαίο και αρραγές μέτωπο, σε πανελλαδική κλίμακα. Είναι ένα δίκαιο αίτημα, αφορά όλους, είναι κοινό πρόβλημα. Πλήττει σοβαρά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οφείλει να το δει σοβαρά η Πολιτεία. Αφορά πολλές οικογένειες, παίκτες, διοικήσεις”.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΙΛΚΙΣ): “Να γίνει η αλλαγή προκήρυξης, αλλά όχι τώρα, μεσούσης της χρονιάς. Οι ομάδες αντιδρούν κάθετα στο σχέδιο άμεσης αναδιάρθρωσης. Με τα δεδομένα που θέλουν να περάσουν, δημιουργείται μια κατηγορία ακόμα. Αλλά αν πέσουμε, θα είμαστε τοπικό. Όποιος ανέβει από το τοπικό, θα βρεθεί στη Δ´. Δηλαδή, όποιος υποβιβαστεί από τη Γ´, πέφτει… δυο κατηγορίες! Και όσοι πάρουν το πρωτάθλημα, θα είναι ξανά στη Γ´ Εθνική, τη νέα ημιεπαγγελματική Φούτμπολ Λιγκ, με όσους πέσουν από τη φετινή Β´ Εθνική! Aν μάλιστα σωθείς, πέφτεις μια κατηγορία! Δηλαδή ποιος κερδίζει; Σου κόβονται τα πόδια μόνο που το σκέφτεσαι. Πεταμένα λεφτά για όλους στο μεταγραφικό παζάρι. Αν το ήξερα έγκαιρα, δεν θα έκανα μεταγραφές! Θα “κατεβάζαμε” την ομάδα που πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα στην Α1! Σκοτώνουν το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει όσες παραπάνω ομάδες γίνεται από τις 125 της κατηγορίας, να χτυπήσουν την πόρτα της ΕΠΟ, για να αποφευχθεί η παρανομία. Ήδη ο δικηγόρος κ. Παναγόπουλος ετοιμάζει εξώδικη δήλωση, που θα αποσταλεί στην ΕΠΟ”.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΡΙΜΠΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ):“Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αντεπιτίθεται για να προλάβει το θάνατο. Είναι μονόδρομος να ενωθούν οι ομάδες. Ήδη υπάρχει ξεσηκωμός και συστράτευση στους δυο πρώτους ομίλους. Πρέπει να ταρακουνηθεί η Ομοσπονδία. Τρίζουν τα θεμέλια για όλες τις κατηγορίες. Αυτό που πάει να γίνει είναι σκάνδαλο. Διαλύει τα πάντα. Πρωτάκουστο να έχει παιχτεί και η 4η αγωνιστική και να βγει μετά απόφαση. Είναι παράνομο και καταχρηστικό. Θα πάμε κόντρα όσο πάει, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ): “Αυτή η κίνηση είναι σωστή. Η ΕΠΟ τις αλλαγές έπρεπε να τις περάσει από το καλοκαίρι. Γιατί με αυτά τα νέα δεδομένα, πολλές ομάδες της Γ´ Εθνικής, δεν θα κατέβαιναν καν. Υπάρχει μόνο ζημιά και κανένα κέρδος. Ποιον ωφελεί αυτή η αναδιάρθρωση; Σίγουρα όχι το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι… ταφόπλακα και σαν θανατική ποινή. Προσπαθούμε να το αποτρέψουμε. Αλλιώς πρέπει να ελαφρύνουμε τα μπάτζετ και τα ρόστερ, γλιτώνοντας χρήματα και παίζοντας με μικρά παιδιά”.

Πηγή: arenafm.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή