Αντιδράσεις και καταγγελίες από ΠΑΕ της Football League στην κλήρωση κυπέλλου!

Print Friendly, PDF & Email

Αντιδράσεις και καταγγελίες υπήρξαν από τρεις ΠΑΕ της Football League πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης του κυπέλλου.

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος του Παναιγιάλειου, Ρέλλας, που είπε τα εξής: “Οι ημερομηνίες για την πρώη φάση είναι ατυχείς. Δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η 18η ομάδα της Football League. Έχει εξευτελιστεί ο όρος αδειοδότηση. Δώσατε το δικαίωμα σε ομάδες μη αδειοδοτημένες να κάνουν ανανεώσεις συμβολαίων. Υιοθετείται ο αθέμιτος ανταγωνισμός”.

“Σε πολλά από αυτά που λέτε έχετε δίκιο. Οι ημερομηνίες δεν μπορούν να αλλάξουν επειδή υπάρχει περιορισμός λόγω του Μουντιάλ”, απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου, Ζ. Βρύζας.

Τη “σκυτάλη” πήρε ο Χρ. Δημόπουλος, εκπρόσωπος του Πανελευσινιακού, που έχει υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.  “Θα πρσβάλουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο την απόφαση της ΕΠΟ για να ανέβει μια δευτεραθλήτρια από τη Γ’ Εθνική. Να βάλετε στην κλήρωση 18η ομάδα με αστερίσκο (σ.σ. από τη Football League μπήκαν στην κλήρωση 17 ομάδες) .

Τέλος το λόγο πήρε ο εκπόσωπος του Πανσερραϊκού, Π. Γιαννόπουλος, ο οποίος ζήτησε ν’ αλλάξουν οι ημερομηνίες του αγώνα της πρώτης φάσης επειδή οι ομάδες δεν έχουν αρχίσει προετοιμασία και χαρακτήρισε παράνομο το γεγονός ότι οι ομάδες θα μετάσχουν στο κύπελλο χωρίς να έχουν πάρει άδεια συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελαμτικού Αθλητισμού.

Ο Βρύζας δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει και άρχισε τη διαδικασία χωρίς καμία αλλαγή.

Η κλήρωση των δύο πρώτων φάσεων του κυπέλλου

Στην πρώτη φάση η οποία έχει έναν διπλό αγώνα και που είναι προγραμματισμένοι για τις 19-20/8/2017 (1ος) και 29-30/8/2017 (2ος) κληρώθηκαν να αγωνιστούν ο Αιγινιακός με τη Βέροια. Η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού αυτού θα προκριθεί στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, όπου ήδη είχαν περάσει χωρίς κλήρωση οι υπόλοιπες 15 ομάδες Football League που έχουν δηλώσει συμμετοχή, όπως και οι ομάδες της Super League.

Στη δεύτερη φάση, λοιπόν, οι 31 ομάδες που πέρασαν άνευ κλήρωσης και η νικήτρια του Αιγινιακός-Βέροια κληρώθηκαν σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων. Το σύστημα διεξαγωγής εξασφαλίζει καθώς οι αγώνες θα είναι μονοί ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο αγώνες εκτός και έναν αγώνα εντός έδρας και οι ομάδες της Football League το ακριβώς αντίστροφο. Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου. Οι προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής των τριών αγωνιστικών είναι 19-21/9/2017, 24-26/10/2017 και 28-30/11/2017.

Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος: Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Ηρακλής
2ος: ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός, Απόλλων Πόντου, Αιγινιακός ή Βέροια
3ος: ΑΕΚ, Λαμία, Απόλλων Λάρισας, Καλλιθέα
4ος: Ατρόμητος, Κασσιόπη, Τρίκαλα, Σπάρτη
5ος: Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Αχαρναϊκός, Κισσαμικός
6ος: Ξάνθη, Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Πανσερραϊκός
7ος: Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Παναγιάλειος
8ος: Παναθηναϊκός, Λάρισα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναχαϊκή

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή