Αντιδράσεις και σκληροί χαρακτηρισμοί από όλη την αντιπολίτευση για την αναδιάρθρωση!

Print Friendly, PDF & Email

Αντιδράσεις από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολιτεύσης υπάρχουν κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής.

To SoccerPlus παρακολουθεί και σας μεταφέρει τη συζήτηση στη Βουλή

Χρήστος Μπουκώρος  – Ν.Δ.
“Ο υπουργός είχε όλο τον χρόνο να νομοθετήσει από τον προηγούμενο Σεπτέμβιο αφήνει να παρέλθουν τα πρωταθλήματα να δει ποιές ομάδες προβιβάζονται ποιές υποβιβάζονται και έρχεται εκ των υστέρων να νομοθετήσει, αιχμαλώτισε κυριολεκτικά ιστορικά σωματεία που έκαναν πρωταθλητισμό, δεν νομοθετούσε ο υπουργός και τους άφησε να πιστεύουν πώς δεν θα αλλάξει τίποτα και ξαφνικά σήμερα φαίρνει αυτήν την τροπολογία. Αδικεί 10 ιστορικές ομάδες της χώρας και δύο από την εκλογική μου περιφέρεια όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου. Στα μπαράζ που ολοκληρώθηκαν φάνηκε πως η Νίκη δεν ήταν συμπρωταθλήτρια, αδικεί τον Ολυμπιακό Βολου.”

Τασσούλας – Ν.Δ.
Γίνονται δικίες και ανατροπές. Αστήριχτη και ευτελής η δήλωση του πρωθυπουργού για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παριστάνει τον οπαδό της ομάδας αλλά δεν έκανε τίποτα για να μην περάσει η τροπολογία. Η κυβέρνηση εμμέσως όρισε τον αριθμό των ομάδων με τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

 Βασίλης Κεγκέρογλου – ΚΙΝ.ΑΛ.
“Είναι μια τροπολογία που έρχεται πολύ πρόχειρα στην Βουλή με εκβιασμένη συμφωνία από τους φορείς του αθλητισμού που δεν δίνει λύση. Είμαστε υπέρ σε μια αναδιάρθρωση που έρχεται από κάτω προς τα πάνω που δεν μπορεί να ξεκινήσει από μια τροπολογία που έρχεται με την κύρωση μιας σύμβασης παραχώρησης ενός αεροδρομίου αλλά πρέπει να ξεκινήσει θεσμικά μ ολοκληρωμένη μορφή με ολοκληρωμένο νομοσχέδιο. Καταψηφίζουμε αυτήν την τροπολογία και θεωρούμε πως θα δημιουργήσει περισσότερα θέματα από αυτά που υποτίθεται πως έρχεται να λύσει.”

Καρράς – ΚΙΝ.ΑΛ.
Η αναδιάρθρωση να ισχύσει από την μεθεπόμενη χρονιά και όχι άμεσα. Θα ταλαιπωρηθεί το ποδόσφαιρο ακόμα περισσότερο.

Εμμανουήλ Συντυχάκης – Κ.Κ.Ε.
“Την τροπολογία για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου την θεωρούμε ως μια προσωρινή λύση που κάθε φορά που εκτροχιάζεται αυτή η άθλια κατάσταση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και προσπαθεί και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες να κρατήσουν αυτήν την άθλια κατάσταση σε κάποιες λεπτές ισσοροπίες. Εμείς θα ψηφίσουμε Παρών.”

Γ. Μαυρωτάς – Ποτάμι
Γιατί έρχεται τώρα κάτι τόσο σηματικό; Aδικείτε τη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά που κατηγορούσε ως αντιπολίτευση. Είδαμε επεισόδια σε αγώνα χωρίς φιλάθλους. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε αγώνα χωρίς ομάδες. Σφίγγετε τόσο πολύ τον αθλητισμό που στο τέλος θα τον πνίξετε.

Ο Π. Ηλιόπουλος (Χ.Α.) ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, επειδή έρχεται σήμερα μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων και θίγει πολλές ομάδες, ιδίως αυτές που ανέβαινουν από τη Γ’ Εθνική. Νομοθετείτε χωρίς λογική.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή