Αντωνίου: «Δεν μας άρεσε καθόλου η αποχώρηση των 7 από το συμβούλιο»

Print Friendly, PDF & Email

Την άποψή του για όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο κατέθεσε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ”sport-fm” ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, μίλησε για την αποχώρηση των ”7” από το συμβούλιο και τόνισε ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δώσει δικαιώματα ώστε να μας επιβάλλονται στην Ομοσπονδία, χωρίς φυσικά αυτό να ικανοποιεί κανέναν όπως δήλωσε.

Αναλυτικά η συνέντευξη Αντωνίου:

Για την υπόθεση με τα πλαστά δελτία: «Δεν έχω υπ’ όψιν κάτι πιο βαθύ από αυτά που έχουν γραφτεί. Ασφαλώς θα ερευνηθεί. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, αφού το ποδόσφαιρο ταλανίζεται πολλά χρόνια από υποθέσεις που φτάνουν στα ακροατήρια. Κάθε παραβατική συμπεριφορά πρέπει να τιμωρείται».

Για τη λειτουργία των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ: «Είναι επιταγή της FIFA να βγαίνουν πιο γρήγορα οι αποφάσεις. Αυτό επηρεάζεται και από τη δημόσια έκταση που παίρνουν τα θέματα. Αυτό είναι καλό να αποκαλύπτονται πράγματα, αλλά ξέρετε ότι στα δικαστήρια δεν μπορεί να υπάρχουν παρεμβάσεις. Έγιναν προσπάθειες να βγαίνουν πιο γρήγορα αποφάσεις, αλλά πολλές φορές γίνεται κριτική και άνευ αντικειμένου».

Για τον εκνευρισμό του Χούμπελ για τις 12 αναβολές στην υπόθεση του Απόλλωνα Λάρισας: «Όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχε κάποια βελτίωση στη λήψη αποφάσεων. Ξέρετε ότι τώρα είναι ανεξάρτητοι δικαστές. Προσωπικά δεν γνωρίζω τους δικαστές, ούτε τα πρόσωπα και δεν μπορώ να σας δώσω κάποια απάντηση. Παλιότερα, δεν εκδικάζονταν υποθέσεις από τακτικούς δικαστές. Πάντως υπάρχει περιθώριο μεγάλης βελτίωσης».

Για την κόντρα του με τον Αλέξη Κούγια: «Οι ιστορίες με μηνύσεις δεν φοβίζουν κανέναν. Ο κ. Κούγιας δεν διερεύνησε το γεγονός. Εγώ σέβομαι τους παράγοντες που βάζουν τα λεφτά τους στο ποδόσφαιρο, όπως και ο κ. Κούγιας. Μπορεί να είπα κάτι εν τη ρύμη του λόγου… Ας γίνουν ανοιχτές οι συνεδριάσεις, να μην μένει τίποτα κρυφό. Δεν έχω κάτι με τον κ. Κούγια. Πάντα βγαίνει μπροστά και έχει άποψη. Ο κ. Κουγιας όμως πάντα υποτιμά τους ερασιτέχνες παράγοντες».

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές: «Όχι, δεν θα είμαι δυστυχώς. Είναι μάλλον στο πλαίσιο της ανανέωσης του κ. Μητσοτάκη».

Για το γεγονός ότι ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι και στην ΑΕΚ και πρόεδρος της Super League: «Προφανώς εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ομάδας του. Αλλά στη Super League έχει πολύ καλή παρουσία και τον τιμώ ιδιαίτερα. Έχει πολλές δυνατότητες, μπορεί να κάνει πράγματα και να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την αποχώρηση των «7» από την ΕΠΟ: «Δεν μας άρεσε καθόλου αυτή η κίνηση. Γνωρίζουμε ότι η FIFA επιβάλλει τους κανόνες. Μας λένε ότι πρέπει να παραμείνει ο Περέιρα και μάλιστα μας βάζει όρους, οπότε είναι ένα θέμα που δεν έχει κάνει με εμάς. Ως ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δώσει τεράστια δικαιώματα για να έρχονται οι Ευρωπαίοι και να μας επιβάλλονται. Κανείς δεν τα ήθελε, δεν το ονειρεύτηκε κανείς, ούτε είχα όνειρο να υπηρετήσω αυτό το ποδόσφαιρο. Ο Περέιρα δεν κατέστρεψε το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο μπροστά. Θα βοηθήσει και το VAR. Δεν υπάρχει βάθος στην Εθνική ομάδα. Δεν βγαίνουν ποδοσφαιριστές. Η Super League αντιδρά για να χρησιμοποιηθούν οπωσδήποτε Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή