Αντωνίου: “Δεν περάσαμε στον κόσμο ότι δεν ήρθαμε να ευνοήσουμε κάποιους”

Print Friendly, PDF & Email

Για πρόβλημα της ΕΠΟ στο επικοινωνιακό κομμάτι έκανε λόγο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου μιλώντας στο Σπορ fm. Δήλωσε επίσης πως το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου εντοπίζεται στους παράγοντες των ομάδων και το ίδιο το πρωτάθλημα και όχι στην ΕΠΟ, που όπως τόνισε μόνο να προσφέρει έχει με όσα έχουν γίνει επί των ημερών του Βαγγέλη Γραμμένου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέργιος Αντωνίου στον Κυριάκο Θωμαΐδη:

Για αν υπάρχει σχέδιο νέας διοικούσας επιτροπής από τη FIFA: «Διαπιστώνει κανείς ότι η διοίκηση Γραμμένου πήγε χειρότερα από τη διοικούσα επιτροπή; Έχουμε διαπράξει κάτι μη ηθικό ή νόμιμο; Αν το έχουμε κάνει, υπάρχουν άλλες διαδικασίες και λειτουργίες για να μας κρίνουν. Διαπιστώνω καθημερινά, ότι το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι παράγοντες που με το παραμικρό καταγγέλλουν το οτιδήποτε. Το πρωτάθλημα είναι το πρόβλημα και όχι η ΕΠΟ. Δεν είναι πρόβλημα ούτε οι υπάλληλοι της ΕΠΟ και τα χρήματα που λαμβάνουν, ούτε το γεγονός ότι δεν μπήκαν κάποια έσοδα από τις προκρίσεις της εθνικής ομάδας που δεν ήρθαν. Η μεγάλη εικόνα του πρωταθλήματος είναι ότι τα παιχνίδια με τη βοήθεια του VAR, των ξένων διαιτητών εξελίσσονται. Χρειάζεται πλέον μαζί με τη δική μας προσπάθεια και η βοήθεια της Πολιτείας. Το πρόβλημα μας είναι το επικοινωνιακό κομμάτι. Δεν περάσαμε στον κόσμο ότι δεν ήρθαμε να ευνοήσουμε κάποιους. Ήρθαμε να πούμε και να κάνουμε, ότι ο Παναθηναϊκός που έχει προβλήματα μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ ή ότι η Λάρισα μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό»

Για το αν στέκεται νομικά η παρουσία νέας διοικούσας επιτροπής: «Αυτή τη στιγμή δεν δώσαμε δικαιώματα, και περάσαμε δύσκολα δύο χρόνια, για να έρθει διοικούσα επιτροπή. Με την προσθήκη του VAR έχουν διορθωθεί τα πράγματα. Ο κόσμος έχει δοκιμασθεί από τις διαιτησίες, ενώ εμείς θέλουμε επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πονάω όταν μια ομάδα δεν παίρνει στο γήπεδο αυτό που αξίζει»

Για τους μισθούς της ΕΠΟ: «Δεν έχει ανοίξει συζήτηση για αλλαγή του αρχιδιαιτητή. Αυτή τη στιγμή η διεθνείς διαιτητές της ΚΕΔ πληρώνονται από την UEFA. Ας αφήσουμε εκτός την οικονομική συζήτηση. Δεν έχω ακόμα ενημέρωση ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα με πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Έχουμε καλούς διαιτητές, όταν τους αφήνουμε να κάνουν το έργο τους. Πρέπει στο επικοινωνιακό κομμάτι να δείξουμε τι θέλουμε. Πρέπει να μιλήσουμε με τους παράγοντες και να δημιουργήσουμε μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης, κάτι που έχω επισημάνει και στον πρόεδρο. Για μένα αυτό είναι πρωταρχικό. Θέλουμε οι παράγοντες να πουν τις αιτιάσεις τους σε εμάς. Μόνο αν χωρίσουμε εμείς τις ομάδες σε ημέτερες και μη, να αντιδρούν οι παράγοντες».

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Οι παράγοντες που είμαστε στην ΕΠΟ, πρώτα έχουμε ψηφιστεί από τα σωματεία για να είμαστε εκεί που είμαστε. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχουμε δημοκρατική νομιμοποίηση, όταν μας ψηφίζουν όλες οι ενώσεις της χώρας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή