“Χωρίς αναδιάρθρωση δεν θα είχαμε καμία κατηγορία πλην της πρώτης που ζει με τεχνικό τρόπο”

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα έχει σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού. Οι βουλευτές θα του ζητήσουν η εφαρμογή αναδιάρθρωσης να παραταθεί για ένα έτος. Ο υφυποργός Αθλητισμού, αναμένεται να τους εξηγήσει την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος, προκειμένου να τους πείσει ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω. Δεν αποκλείεται να συζητηθούν προτάσεις για αύξηση των ομάδων είτε στη Super League 2, είτε στη Football League.

Mιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Ανασταστιάδη, για το θέμα της αναδιάρθρωσης ο υφυπουργός Αθλητισμού, είπε:

«Σε μια αναδιάρθρωση, ποτέ τα πάντα δεν είναι ρόδινα και πάντοτε υπάρχουν αδικίες. Το θέμα είναι να κοιτάζουμε την μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι στο τέλος το Ελληνικό ποδόσφαιρο βγαίνει ωφελημένο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε περιόδους που οι επαγγελματικές ομάδες θα αποχωρούν στα μισά της σεζόν. Θα φεύγουν στα μισά της σεζόν πτωχευμένες και η Πολιτεία η οποία θα αναγκάζεται να φέρνει τροπολογίες, να βρίσκει λύσεις για να καλύψει αυτά τα προβλήματα. Το ξέρετε, το γνωρίζετε και οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες που «φωνάζουνε» το έχουν βιώσει στο παρελθόν. Κι εγώ ως Πολιτεία το έχω βιώσει από την δικιά μου την πλευρά από τους τρόπους και τις λύσεις που ψάχνω κάθε φορά να βρω».

Θα γίνει όμως κάτι και για τις ομάδες της Γ , που είναι και ιστορικές όπως ο Πανσερραϊκός που ουσιαστικά θα παίζουν στη Δ εθνική;

«Οι πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέβουν σε μια κατηγορία η οποία θα έχει ένα σοβαρό τηλεοπτικό συμβόλαιο και θα έχει ελπίδα και μέλλον. Γιατί αυτήν τη στιγμή αν δεν γινόταν η αναδιάρθρωση δεν είχαμε επί της ουσίας καμία κατηγορία πλην της πρώτης που και αυτήν με τεχνικό τρόπο ζει. Να κοιτάζουμε λίγο την μεγάλη εικόνα και σε κάθε περίπτωση τον αριθμό των ομάδων τον αποφασίζει η ομοσπονδία. Εμείς δώσαμε μια πρόταση, αν είχαν εναλλακτική ή αν είχαν άλλο σχέδιο ας το υλοποιούσαν. Εμείς είχαμε συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένο σχέδιο, προφανώς υπάρχουν αδικίες αλλά στο τέλος και σε βάθος πενταετίας όλοι θα καταλάβουνε ποιο είναι το σωστό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Φωτοφραφία: ert.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή