«Αν επιλεγεί ξένος διαιτητής στον τελικό θα εκπλαγώ αρνητικά»

Print Friendly, PDF & Email

Για το ενδεχόμενο να οριστεί ξένος διαιτητής στον τελικό του Κυπέλλου μίλησε ο Ηρακλής Τσίκινης, τονίζοντας ότι θα εκπλαγεί αρνητικά αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ αναφέρθηκε και στη στήλη του SoccerPlusMaster REF, μέσα από την οποία ο Τάσος Σιδηρόπουλος συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τσίκινης στον Metropolis:

Για την πρωτιά του Σιδηρόπουλου στο Master REF: «Καλούμαστε να κάνουμε κριτική στα παιχνίδια που παίζουν, βαθμολογούμε τους διαιτητές εγώ και ο κ. Ακρίδας, μέσα από τη γενική βαθμολογία όλης της χρονιάς βρέθηκε στην 1η θέση ο κ. Σιδηρόπουλος. Η βαθμολογία δεν έχει να κάνει με το αν είναι καλός διαιτητής, έχει να κάνει με τα πόσα παιχνίδια παίζει, τα κωλύματα που έχουν οι διαιτητές, την εμπειρία τους και ο κ. Παπαπέτρου είναι λιγότερο έμπειρος από τον κ. Σιδηρόπουλο. Οι βαθμολογίες είναι με βάση τον κανονισμό και όσα ζητάει η UEFA, παίζει ρόλο και ο βαθμός δυσκολίας των παιχνιδιών. Η επιτροπή διαιτησίας πρέπει να εμπιστευθεί έναν Ελληνα διαιτητή, αν επιλεχθεί ένας ξένος τότε θα πέσει ακόμη πιο κάτω το ελληνικό ποδόσφαιρο στα μάτια μας. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Ελληνες διαιτητές, υπάρχουν παράπονα από τις ομάδες και πρέπει να δίνουμε το άλλοθι για τα λάθη που μπορεί να κάνουν οι διαιτητές».

Για το αν θα επέλεγε Σιδηρόπουλο ή Παπαπέτρου για τον τελικό: «Ο κ. Περέιρα θα πρέπει να σκεφτεί να βάλει έναν διαιτητή κοινής αποδοχής, όποιος από τους δύο επιλεγεί θα πρέπει να κάνει μια καλή διαιτησία, είναι και οι δύο διαιτητές πολύ καλοί και όποιος σφυρίξει στον τελικό θα πρέπει να έχουν και τύχη και θα πρέπει να βοηθήσει όλοι για να γίνει ένα καλό τελικό. Ο κ. Σιδηρόπουλος είναι ένας διαιτητής στην ελίτ της ΟΥΕΦΑ και θα τον δούμε σε υψηλότερα σκαλοπάτια, ο κ. Παπαπέτρου είναι ένας ανερχόμενος διαιτητής».

Για το αν μπορούν οι διαιτητές να κάνουν καλή διαιτησία μετά από όσα έχουν συμβεί και όσα ακούγονται: «Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Ο διαιτητής θα πρέπει να έχει μια τέτοια προσωπικότητα για να αφήσει εκτός όλα τα πράγματα τα γύρω, όπως τον κόσμο, τις εφημερίδες και όσα ακούγονται. Και αυτό θα αποδείξει την προσωπικότητα του διαιτητή. Σε περίπτωση που επιλεγεί ένας ξένος διαιτητής θα εκπλαγώ αρνητικά».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή