”Αν οι αγώνες γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, θα προκληθεί οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα”

Print Friendly, PDF & Email

Σε συνέντευξή του σε γαλλικό ΜΜΕ ο ποδοσφαιριστης του Άρη, Λίντσεϊ Ροζ, περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα με την εξάπλωση του Κορωνοϊού και αναφέρθηκε στην πιθανότητα διεξαγωγής των υπόλοιπων αγώνων του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών.

Σε ερώτηση για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είπε: «θα έλεγα ότι οι υποδομές είναι παλιές. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές κλινικές αλλά αν πρέπει να κοιμηθείς σε μία από αυτές είναι περίπου 500 ευρώ τη βραδιά.Κανείς δεν μπορεί (να δώσει αυτά τα λεφτά) κι έτσι όλοι παίρνουν τις ανάλογες προφυλάξεις για να το αποφύγουν».

Ερωτηθείς την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα: «Είναι ‘οκ’. Καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο βλέποντας την επιρροή σε όλο τον κόσμο. Παντού μιλούν για τον κορονοϊό. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υπουργός μιλάει γι’ αυτό κάθε περίπου δύο-τρεις ώρες. Επιπλέον στην Ελλάδα, οι άνθρωποι λατρεύουν να βγαίνουν έξω, να πηγαίνουν σε παραθαλάσσια μέρη… τώρα δεν το κάνει κανείς. Όλοι ζουν μια διαφορετική ζωή», είπε και ρωτήθηκε για το δικό του επίπεδο προσαρμογής σ’ αυτές τις συνθήκες. «Πρέπει να το δούμε θετικά και όχι αρνητική. Είναι δύσκολο να μείνεις στο σπίτι, να μην κάνει κάτι, να μην μπορείς να υπηρετήσεις το πάθος σου που είναι η εξάσκηση, να μην μπορείς να βγει με τα παιδιά σου στο πάρκο ή στην παραλία… Είναι δύσκολο να προσπαθείς να αποφύγεις την πανδημία. Περνάμε περισσότερες ώρες με την οικογένεια. Ανακαλύπτω περισσότερο τον χαρακτήρα των παιδιών μου, κάνουν τα μαθήματα μαζί. Είναι μια πλούσια εμπειρία».

Για την πιθανότητα διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών: «Παίζουμε σ’ ένα γήπεδο με τρομερή ατμόσφαιρα. Κερδίζουμε παιχνίδια λόγω αυτής. Κανείς παίκτης δεν θέλει να παίξει δίχως φιλάθλους. Τώρα, αν αναγκαστούμε να τελειώσουμε τη χρονιά υπό αυτές τις συνθήκες, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε. Αλλά ο προϋπολογισμός αυτής της ομάδας βασίζεται κατά μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τα εισιτήρια. Κατά μέσο όρο βρίσκονται στο γήπεδο 18.000-20.000 κόσμος κι ενώ το sold out γίνεται με 25.000 θεατές. Επίσης, στα Playoffs υπάρχουν μόνο μεγάλα παιχνίδια και υπάρχουν τα περιθώρια κέρδους για την ομάδα. Σε περίπτωση που οι αγώνες γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, αυτό θα προκαλέσει οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα σε μια περίοδο όπου η κατάσταση δεν είναι καλύτερη δυνατή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή