Αν το μαρκάρισμα του Μπα στο Μακέντα γινόταν αντίστροφα πιθανότατα να είχε δοθεί πέναλτι

Print Friendly, PDF & Email

Του Ηλία Μπαντούνα –

Η ομάδα του ΠΑΟ εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά πλήρως ανταγωνιστική σε ντέρμπι, ωστόσο το σφύριγμα της λήξης στο Φάληρο το βράδυ της Κυριακής (5/1/20), βρήκε τους παίκτες του Γ.Δώνη με σκυμμένα κεφάλια. Οι αλλοδαποί διαιτητές έχουν μπει για τα καλά στην ελληνική ποδοσφαιρική καθημερινότητα, το ίδιο και το VAR, ωστόσο τα παράπονα από τις εμπλεκόμενες πλευρές και το κλίμα έντονης πόλωσης που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των παραγόντων, συνεχίζουν να υφίστανται και την νέα χρονιά.

Αυτό έχει ως συνέπεια την δημιουργία ενός τοξικού περιβάλλοντος το οποίο είναι αδύνατο να αφήνει ανεπηρέαστους τους ρέφερι ακόμη και αν αυτοί προέρχονται από μια άλλη ποδοσφαιρική πραγματικότητα, όπου η προσοχή επικεντρώνεται στο ίδιο το παιχνίδι και όχι σε μια διαρκή προσπάθεια επηρεασμού των κέντρων λήψης αποφάσεων.

Από χθες η φίλαθλη γνώμη ασχολείται με το κατά πόσον έπρεπε να έχει δοθεί πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού στην φάση που ο Μπα πατά το πόδι του Μακέντα. Ανεξάρτητα από το αν δικαιούνται να φωνάζουν οι φιλοξενούμενοι για μη καταλογισμό, το κλίμα δυσπιστίας είναι έντονο σε τέτοιο βαθμό που όλες οι διαιτητικές αποφάσεις αντιμετωπίζονται με καχυποψία και τα όποια σφάλματα τοποθετούνται κάτω από μεγεθυντικό φακό.

Αν αυτή η αμφισβητούμενη φάση είχε τους πρωταγωνιστές σε αντίστροφη θέση, πιθανότατα να είχε καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών. Ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά στο «πράσινο» στρατόπεδο. Η ομάδα στερείται ποιότητας μεσοεπιθετικά και αυτό δεν της επιτρέπει το εύκολο γκολ. Το Τριφύλλι δεν διαθέτει κάποιον αντίστοιχο Ελ Αραμπί ώστε να μπορεί να αξιοποιεί τις φάσεις εντός της αντίπαλης περιοχής.

Παράλληλα η διοίκηση εξακολουθεί να αδιαφορεί επιδεικτικά για το «παιχνίδι» που παίζεται εκτός του αγωνιστικού χώρου. Τις ημέρες πριν την μεγάλη αναμέτρηση οι ερυθρόλευκοι ξεσήκωσαν στην κυριολεξία τον κόσμο, εκφράζοντας έντονα παράπονα για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει εφέτος η διαιτησία.

Αντίθετα στο Τριφύλλι, ακόμη και μετά το τέλος του ντέρμπι στο «Γ.Καραϊσκάκης», υπήρξε μια εκνευριστική σιγή. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν εκδόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση για τα όσα έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια ώρα που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, σαν να ήταν εκείνοι που παρατάχθηκαν κόντρα στον ΟΣΦΠ.

Οι Πράσινοι χρειάζονται ενέσεις ποιότητας και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Αυτό συνεπάγεται αυξημένο μπάτζετ και μια διοίκηση που θα έχει την επιθυμία να ασχοληθεί ενεργά με τον πολύπαθο σύλλογο. Ταυτόχρονα απαιτείται μια πιο δυναμική φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βρίσκοντας την χαμένη του αίγλη εντός γηπέδου αλλά και εκτός αυτού, θα αναγκάσει και τους διαιτητές σε ανάλογες περιπτώσεις να σκέφτονται διπλά πριν πάρουν οποιαδήποτε κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της ομάδας με ελαφρά τη καρδία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή