«Αν υπάρχει ενότητα ο ΠΑΟ θα είναι ανταγωνιστικός, αυτό το κύτταρο έχει αλλοιωθεί»

Print Friendly, PDF & Email

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό τοποθετήθηκε ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων», Νίκος Νταμπίζας, σε «μαραθώνια» συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη (28/5) στο Κορωπί.

Ο Νίκος Νταμπίζας ξεκίνησε με έναν μικρό απολογισμό: 

«Ο χώρος που είμαστε είναι αντάξιος αυτού που θέλουμε να κάνουμε. Από τις φωτογραφίες πίσω μου και πίσω σας. Βασικό καθήκον μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για όσα συμβαίνουν στην ομάδα και τι θέλουμε να κάνουμε στο παρόν και το μέλλον.

Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο τάσεις στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και άλλοι μισογεμάτο και άλλοι άδειο. Όσο το βλέπουν εντελώς άδειο, είναι εκείνοι που θεωρούσαν βέβαια τον υποβιβασμό της ομάδας. Όσοι το βλέπουν μισογεμάτο, το έβλεπαν πιο αισιόδοξα, με μεγαλύτερη ισορροπία.

Στο πρώτο μισό είχαμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία. Και βαθμολογικά και ως αύρα, στην σχέση με τον κόσμο, στην γενικότερη αποδοχή και αυτό έχει συγκεκριμένα στοιχεία.

Στο δεύτερο εξάμηνο μια διαφορετική εικόνα, εμφανίσεις και αποτελέσματα. Μια αλλαγή σε όλα. Για όλα υπάρχουν απαντήσεις. Στο πρώτο γύρο ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί χωρίς πολλές ευκαιρίες, ήμασταν συμπαγείς. Αυτό μας έδωσε τα αποτελέσματα. Αυτό είναι που χτίζει πράγματα, δίνει αυτοπεποίθηση.

Αυτό άλλαξε στον δεύτερο γύρο και υπήρχαν διάφοροι παράγοντες. Χάσαμε την αποτελεσματικότητα και δεχόμασταν εύκολα γκολ. Βελτιωθήκαμε εκείνο το διάστημα σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Η ομάδα ήταν βελτιωμένη στον δεύτερο γύρο σε κάποια σημεία αλλά μας κόστισε η αποτελεσματικότητα. Ενώ φτάναμε με μεγαλύτερες προϋποθέσεις δεν είχαμε την ίδια αποτελεσματικότητα.

Πέρα από το αθλητικό κομμάτι μπαίνει και το ψυχολογικό. Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, κάποια παιχνίδια, κάποιοι τραυματισμοί ήταν ένα πλήγμα για το πως έπρεπε να διαχειριστούμε την πίεση. Δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε καλά. Η ομάδα είχε μια συγκεκριμένη δυναμική αλλά η διαχείριση του συναισθήματος από την εικόνα του πρώτου γύρου, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η χρονιά έκλεισε με ένα κακό κλίμα σε όλα τα επίπεδα, κάτι που είναι αναπόφευκτο, αφού το αποτέλεσμα δίνει τις βάσεις για μια καλύτερη συνέχεια».

Για τον δεύτερο γύρο:

«Είχαμε περισσότερη κατοχή αλλά σίγουρα πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά. Ο τρόπος παιχνιδιού μας στο ξεκίνημα ήταν άγνωστος στους αντιπάλους και ίσως υπήρχε μια προσαρμογή στο δεύτερο εξάμηνο. Είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, δεν πιστεύω πως δεν είχαμε παραγωγή φάσεων. Βρισκόμασταν πίσω στο σκορ και ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε το ψυχολογικό κομμάτι.

Στην αρχή της προσπάθειας, αν θυμηθείτε σας είπαμε ότι δεν ψάχνουμε άλλοθι. Δεν θέλαμε να βρούμε δικαιολογίες και θέλαμε να κριθούμε ως κανονικός Παναθηναϊκός. Θέλαμε να φτιάξουμε μια γυάλα. Εμείς εσωτερικά δεν μας άγγιζε. Θεωρώ ότι ήταν κάτι φυσιολογικό να συμβεί το καλό ξεκίνημα. Μας βοήθησαν και τα αποτελέσματα. Ήμασταν πολύ σίγουροι. Σε μια ιδανική πραγματικότητα αυτά τα παιδιά μπορούσαν να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε λιγότερα παιχνίδια. Ίσως να μην υπήρξε η ισορροπία για να διαχειριστούμε τους ρυθμούς στην διάρκεια της χρονιάς.

Θεωρώ ότι ήταν ένας παράγοντας ότι δεν μας γνώριζαν οι αντίπαλοι και τον τρόπο που αγωνιζόμασταν. Αυτό ήταν ξεκάθαρο. Κάποιοι ίσως να έλεγαν ότι πρέπει να παίξει με συγκεκριμένο στυλ. Εμείς από τα φιλικά δείξαμε ότι θέλαμε να πάρουμε πρωτοβουλίες, να έχουμε κατοχή με εξαίρεση τα δύο εκτός με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Αναλωθήκαμε σε αμυντική λειτουργία, κάτι που δεν μας χαρακτηρίζει ως ομάδα. Δεν μας ήξεραν, όμως, σαφώς. Το δεύτερο πλάνο μπαίνει σε μια διαδικασία πριν έρθει το ανάποδο. Πρέπει να προβλέπεις. Εκεί μπαίνουν και άλλοι παράμετροι μέσα, μπαίνει και η ψυχολογία. Ήμασταν ευέλικτοι, προσπαθήσαμε να δώσουμε αντίδοτα στο πρόβλημα αλλά στην πράξη φάνηκαν ότι δεν μπορούν να υποστηριχθούν.

Αν βάλετε ξερά τους αριθμούς υπάρχει μια βελτίωση. Πρέπει όλοι μας να έχουμε το κριτήριο της επιτυχίας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία αν κοιτάμε τον παλιό Παναθηναϊκό, αν κοιτάμε τον φετινό είναι διαφορετικά. Στην μεγαλύτερη εικόνα και πως το βλέπει ο καθένας δεν μπορώ να κάνω κάτι. Πρέπει να υπάρξουν στάδια. Υπάρχουν λόγοι που η ομάδα είναι εδώ. Πρέπει να είμαστε συνεπής στο οικονομικό σκέλος και να τρέξει ένα πλάνο με χαρακτηριστικά.

Στο Κύπελλο αποτύχαμε. Ήταν ρεαλιστικός στόχος. Δεν θέλω να προσβάλλω την Λαμία που άξιζε όλη την πορεία.

Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο δεύτερο γύρο. Αυτό χάθηκε. Στο επιθετικό τρίτο παίζει ρόλο η ποιότητα και η τελική απόφαση. Μπαίνοντας σε διαδικασία να ήμασταν πίσω στο σκορ, γινόταν πιο δύσκολη η διαδικασία».

Για τη σεζόν που έρχεται:

«Ίδια λογική, χροιά και κατεύθυνση. Είχε μια στατικότητα το 2019 και πρέπει να έρθει η εξέλιξη. Θα μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφές, δεν υπάρχουν βαθμολογικοί περιορισμοί και σίγουρα να μπορέσουμε να έχουμε ένα βελτιωμένο ρόστερ μέσα στην τήρηση του πλάνου μας. Προτεραιότητα είναι να ανανεώσουμε τους παίκτες που έχουμε κρίνει ότι τους θέλουμε και έχουμε ενημερώσει τους παίκτες που δεν θέλουμε να συνεχίσουν μαζί μας. Αυτά είναι προτεραιότητα.

Συνέπεια, σταθερότητα και οικονομικό πλάνο στα πρώτα επίπεδα.

Δεν ξέρω πως μεταφέρονται κάποια πράγματα προς τα έξω. Εμείς μιλήσαμε για κάποια πράγματα που δεν μπορέσαμε να προϋπολογίσουμε και μετά τις όποιες συνέπειες υπήρχαν διαφοροποιήσεις. Υπήρχε κατανόηση στο οικονομικό. Εγώ αυτό που ζητάω είναι συνέπεια. Δεν με ενδιαφέρει να μεγαλώσει το μπάτζετ. Να σεβαστούμε τους παίκτες και εκείνοι την προσπάθεια που γίνεται. Εμείς μπήκαμε σε μια διαδικασία μέσα στην χρονιά να δείξουμε πράγματα και να δούμε πως θα διαχειριστούν στο μέλλον όσοι μείνουν ή φύγουν.

Δεν κάνει διαφορά να έχεις 500.000 παραπάνω σε μπάτζετ 4 εκατομμυρίων. Χτίζουμε πιο σημαντικά πράγματα εδώ. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε όσους είναι εδώ και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Ο στόχος είναι να υπάρχει συνέπεια και σεβασμός για να λειτουργήσουμε καλύτερα. Είναι καλύτερο να βελτιωθούμε εδώ παρά να αυξηθεί το μπάτζετ. Άλλα πράγματα κάνουν την διαφορά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουμε να υπάρχει βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης, ώστε μέσα από εξοικονόμηση χρημάτων να υπάρξουν διαθέσιμοι πόροι.

Πάντα πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Εμείς σεβαστήκαμε και τις οικονομικές υποχρεώσεις με μια μικρή απόκλιση και σε όλες τις ομάδες υπάρχουν καθυστερήσεις. Εμείς το υποσχεθήκαμε και το πετύχαμε μέχρι εκεί που είχαμε υπολογίσει. Δεν πήραμε μια απόφαση να φωνάξουμε κάποιον στους τέσσερις πέντε μήνες και να τον διώξουμε. Σεβαστήκαμε και αθλητικά. Κρίθηκαν όλοι στον χρόνο. Τα χρήματα που παίρνει κάθε παίκτης έχει μια ανταποδοτικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες που δεν υπολογίζονται το ξέρουν. Τους σεβαστήκαμε και θέλουμε να μας σεβαστούν και αυτοί. Ψάχνουμε ήδη αντικαταστάτες και δεν μπορούν να παραμείνουν. Δεν θα έχουν συνέχεια. Είναι ξεκάθαρο».

Για τις διαφορές του περσινού και του φετινού καλοκαιριού:

«Είναι δύο διαφορετικά καλοκαίρια. Πέρυσι υπήρχε το άγνωστο, οι περιορισμοί. Αυτά που μπορούμε να επηρεάσουμε εμείς, θεωρώ πως έχουν μπει οι βάσεις. Αυτό αφορά το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Να δημιουργήσουμε μια εικόνα υγείας και να έχουν μπει οι βάσεις.

Γνωρίζουμε τις αδυναμίες. Το άλλο κομμάτι, στο κομμάτι της δυσκολίας, δεν μπορώ να το επηρεάσω το κομμάτι το εξωαγωνιστικό. Το 13 είχε επιτυχία η ομάδα. Τα νούμερα ήταν πολύ κοντινά αλλά υπήρχαν διαφορετικά στεγανά. Τμήμα, διοίκηση και κόσμος ήταν ένα. Χάναμε ματς και δεν άνοιξε μύτη. Αυτό δεν μπορώ να το επηρεάσω. Και είναι πιθανό αυτό να είναι πιο σημαντικό. Εξαρτάται από τον κόσμο το πόσο θα στηρίξει την προσπάθεια, αν την πιστεύει. Αν βγούμε και του χρόνου εκτός ελέγχου θα είναι σαν να χτίζουμε στην άμμο. Στην εξέλιξη είναι πιο εύκολα τα πράγματα αλλά αυτό που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε μας φέρνει αβεβαιότητα.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ήταν μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Εκεί υπήρξε μια διαφοροποίηση. Όταν υπάρχει μια διαδικασία δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιες θα είναι οι απαιτήσεις από πιστωτές. Δεν θα πω πόσο κόστισαν τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό ή όσα έγιναν στο παρελθόν. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πόσο σημαντικοί είναι στο πλάνο. Μας στοίχισε αυτή η διαδικασία.

Ακόμη και αν χάναμε από τον Ολυμπιακό ίσως να ήμασταν ζωντανοί για τη πέμπτη θέση. Ήταν πλήγμα για εμάς και ψυχολογικά, όπως και στο παιχνίδι με την Λαμία».

Για τα μεταγραφικά: 

«Ιστορικά με εμένα υπήρχαν κάποιες πωλήσεις και έχουν καταγραφεί. Δεν είναι εύκολο να πάρει κάποιος παίκτη από τον Παναθηναϊκό, δεν ξέρω γιατί, επειδή έχει γραφτεί. Δεν με επηρεάζει τι γράφετε. Εγώ ξέρω τι πρέπει να γίνει.

Δεν γίνεται να κριτικάρουν για κάτι που έγραψε κάποιος άλλος συνάδελφος. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν είναι επίσημη θέση του συλλόγου. Γνωρίζω μόνο εγώ ποια είναι η θέση μας. Επί ημερών μου είναι ξεκάθαρο πως πουλάμε.

Πρόσφατα υπήρξε πρόταση για τον Ινσούα και την απορρίψαμε. Δεν πληρώθηκε η ρήτρα που έπρεπε αναγκαστικά να δεχθούμε, και την απορρίψαμε.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορώ να δεχθώ την έννοια αδιάφορος ή να μην έχει στόχους. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Πέρυσι στο μείον έξι λέγαμε πως θέλουμε να μας κρίνεται σαν κανονική ομάδα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις ομάδες που είναι στο ίδιο βεληνεκές μαζί μας ασχέτως πως αν βγούμε σε μία θέση, δεν θα έχουμε ευρωπαϊκή έξοδο. Το Κύπελλο είναι πολύ ρεαλιστικός στόχος και πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα. Μιλάμε για ένα μέγεθος που πρέπει να πετύχουμε την είσοδο στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Σίγουρα τα χρήματα που θα έχουμε ως όφελος από αποδεσμεύσεις θα είναι πιθανό κάτι εξτρά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Δώσαμε σεβασμό στην διάρκεια της χρόνιας σε όλους. Περιμένουμε από την πλευρά των παικτών που δεν υπολογίζονται, να μπουν σε διαδικασία επαγγελματισμού, κατανόησης και να υπάρχει συνεννόηση. Είναι λογικό ο καθένας να προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά του.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές μας ανάγκες θέλουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Το πρώτο να βελτιώσουμε τις στατικές φάσεις μέσα από μία προσθήκη. Οι στατικές φάσεις είναι ένα από αυτά. Είναι ξεκάθαρο ως ένα κύριο σημείο βελτίωσης. Είναι πολύ σημαντικό.

Γενικότερα έχουν εντοπιστεί κάποιες ανάγκες, σε κάθε γραμμή θα χρειαστεί προσθήκη. Χαρακτηριστικά προσωπικότητα. Η προσωπικότητα δεν σημαίνει πως έρχεται μόνο από εμπειρία. Δεν χρειάζεται να έχει παραστάσεις δέκα χρόνων.

Σε αθλητικά χαρακτηριστικά θα χρειαστούμε βελτίωση και να μπούμε σε μια διαδικασία πέρα από προσθήκες να βελτιωθούμε περισσότερο εσωτερικά.

Δεν πα να έχεις δέκα παίκτες ικανούς στο υψηλό παιχνίδι, αν δεν έρθει σωστά η μπάλα, δεν κάνεις τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό το χτύπημα. Θέλουμε να βελτιωθούμε πολύ στις στατικές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ εκτός των άλλων, πήρε το πρωτάθλημα και λόγω των στατικών φάσεων σε επιθετικό και αμυντικό κομμάτι.

Αν δεν υπάρχει ενημέρωση ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες, δεν σημαίνει πως δεν έχει γίνει η αρχή. Βγαίνουν πράγματα που δεν ισχύουν. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία και να μείνουν πιστοί σε αυτό που έχουμε αρχίσει εδώ και έναν χρόνο.

Και εδώ, στις ανανεώσεις υπάρχει ανταποδοτικότητα. Εμάς η κρίση μας έχει να κάνει με την διάρκεια. Η ανανέωση μετά από δέκα παιχνίδια δεν υπάρχει για εμάς. Κάνει κακό σε όλους η πρόωρη επιβράβευση. Στο τέλος της χρονιάς, βάζοντας κάτω τα πράγματα, από κει και πέρα θα μπούμε σε διαδικασία να συνεχίσουμε μαζί.

Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα και μπορούν να κρίνουν και ξέρουν ότι θα βελτιωθούν. Η δική μας άποψη είναι ξεκάθαρη και έχει να κάνει με την διάρκεια.

Δεν θα μιλήσω για παίκτη ξεχωριστά. Είμαστε ευχαριστημένοι από όλους όσον αφορά τον επαγγελματισμό και την συμπεριφορά τους. Είμαστε σε μια διαδικασία να βάλουμε στοιχεία, ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Ο Μακέντα ήρθε σαν σέντερ φορ γιατί αυτό θέλαμε από εκείνον, είχε τα χαρακτηριστικά που θέλαμε. Μπορεί και είμαστε ευέλικτοι να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι γιατί θα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από το εξωτερικό».

Για το θέμα της διεκδίκησης τίτλων: 

«Για το κομμάτι του πρωταθλητισμού είναι πολλοί διαφορετικοί τρόποι. Σε κάθε χώρα και κουλτούρα είναι αλλιώς. Την επιτυχία για να την αγοράσεις πρέπει να μπεις σε διαδικασία περιπτώσεων που το χρήμα δεν έχει σημασία. Πας κατευθείαν και θα επενδύσω τρελά ποσά να το κατακτήσω. Κανένας μεγαλομέτοχος σε έναν χρόνο μέσα ή σε δύο χρόνια να επενδύσει και να το πάρει.

Πρέπει να δημιουργήσεις πράγματα και μετά να το στηρίξεις οικονομικά. Αυτό που λέω εγώ είναι πως θα πρέπει να υπάρχει συνδυασμός πραγμάτων για πρωταθλητισμό.

Αν στο μέλλον έρθει διαφοροποίηση στα οικονομικά πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο και με πλάνο να βελτιώσει την ομάδα. Βοηθάει σίγουρα αλλά στα νούμερα που μιλάμε από τα 5,6,7 εκατομμύρια δεν βοηθούν από μόνα τους.

Θα εξαρτηθεί ο αριθμός των μεταγραφών. Μπορεί να λες θέλω 4, 5 παίκτες και να αλλάξουν τα δεδομένα. Να προκύψει κάτι εξαιρετικό στην πορεία. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένο αλλά θα υπάρξει ενίσχυση σε όλες τις γραμμές της ομάδας».

Για την προώθηση παικτών από τα τμήματα υποδομής: 

«Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι οι παίκτες που έρχονται από την ακαδημία. Είναι ένας από τους πυλώνες. Πρέπει να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα χωρίς να υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στα οικονομικά. Με έξυπνες κινήσεις.

Αυτά τα παιδιά φέτος μπόρεσαν και υποστήριξαν την άμεση ένταση τους στην ομάδα και όχι με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Έχουμε μια διαδικασία που τρέχει, πρέπει να βελτιωθούμε στην ακαδημία. Αυτά τα παιδιά πήραν μια εκπαίδευση και για αυτό το κατάφεραν. Ο Χατζηγιοβάνης, ο Μαυρομμάτης, ο Μποζούκης και όχι μόνο αυτά τα παιδιά τα αναφέρω γιατί ήταν στο προσκήνιο, είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Θέλουμε το 50% του ρόστερ να είναι από την ακαδημία. Είναι πολλά τα οφέλη. Η δουλειά που γίνεται στην ακαδημία δεν μπορεί να κρίνεται από το αποτέλεσμα. Αυτά τα παιδιά όταν έπαιζαν στις ακαδημίες έβγαιναν πέμπτοι, έκτοι, έβδομοι. Πρέπει να βλέπουμε την προοπτική. Όχι να είμαστε πρώτοι στις ακαδημίες αλλά παιδιά που δεν θα πέσουν πάνω στην πόρτα της πρώτης ομάδας αλλά θα την ανοίξουν και θα μπουν μέσα.

Πάντα όταν τελειώνει μια χρονιά βλέπουμε πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα και βάσει αυτού θα κινηθούμε.

Το θέμα της ΟΥΕΦΑ είναι λεπτή διαδικασία. Μπορεί η ομάδα να κάνει κίνηση αλλά δεν ξέρεις τι θα γίνει. Το βλέπω δύσκολο γιατί δημιουργεί προηγούμενο. Είναι η προσωπική μου άποψη.

Αν για εμάς κάποιος παίκτης πιάσει ταβάνι στην ομάδα μας, στο πρωτάθλημα, στην Εθνική, υπάρχουν κάποια στεγανά. Αν εμείς βάλουμε μια τιμή στο μυαλό μας και υπολογίσουμε πως σε 2,3 χρόνια θα είναι το ίδιο, τότε θα το δούμε.

Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να ξεπουλήσουμε».

Για την αξιολόγηση της φετινής σεζόν και την ανάγκη για ενότητα: 

«Σε μια αξιολόγηση πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το πως ήρθαν τα αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να πράξει με έναν συγκεκριμένο πλάνο. Αυτό μπορεί να έχει κοστίσει. Το πως αντιμετωπίζουμε θέματα διαιτησίας, συμπεριφοράς, αυτό το πράγμα έχει πάει το τέταρτο κάδρο. Είναι πολύ σημαντικό το πως εμείς κοιτάμε να κερδίσουμε πράγματα. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν μιλάμε δημόσια για τους διαιτητές και δεν ασκούμε πίεση.

Έχουμε προπονητές, παίκτες που σέβονται το άθλημα. Σεβόμαστε τους θεσμούς σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί να είμαστε και οι μακάκες της υπόθεσης αλλά είμαστε αυθεντικοί. Δεν θα κερδίσουμε ματς στα χαρτια, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από αποφάσεις. Θέλουμε κάθε Παναθηναϊκός να είναι διαφορετικός. Με κόστος. Όχι διαφορετικά.

Για να υπάρχει βιωσιμότητα θέλουμε τους πάντες κάτω από την ίδια σκέπη. Το ποδοσφαιρικό, το διοικητικό, τους φιλάθλους. Αν δεν γίνει αυτό θα είναι σαν να χτίσουμε στην άμμο.

Το παρελθόν έχει αποδείξει πως όταν υπάρχει ενότητα ο σύλλογος θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Αυτό το κύτταρο έχει αλλοιωθεί. Αν δεν μπορούμε να είμαστε κάτω από την ίδια σκέπη, θα είναι σαν να χτίζουμε στην άμμο.

Θέλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να φέρουμε τον σύλλογο ανταγωνιστικά και οικονομικά σε μια υγιή κατάσταση.

Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Ο μεγαλομέτοχος τρέχει το πλάνο και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Δεν μπορώ να το αλλάξω ούτε και ότι έγινε στο παρελθόν. Ο καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη. Εγώ λειτουργώ με βάση αυτά που έχω ως δεδομένα. Στον έναν χρόνο αυτό, υπάρχει μια συνέπεια και μια στήριξη. Μπορεί το πλάνο να φέρει εξυγίανση και να υπάρχει ανταγωνιστική ομάδα».

Για την έδρα της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αρκέστηκε να πει: 

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παίξουμε ΟΑΚΑ ή Λεωφόρο. Δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή