Απάντηση στην εισήγηση Χούμπελ για Grexit στέλνει η ΕΠΟ στη FIFA

Print Friendly, PDF & Email

Το πρωί της Τετάρτης (04/04) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένου, του αναπληρωτή προέδρου, Νίκου Βακάλη, του εκτελεστικού γραμματέα, Αλέξη Δέδε, αλλά και δύο στενών συνεργατών του Γραμμένου, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, στη FIFA για ποδοσφαιρικό Grexit.

Σε αυτή, αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες ενέργειες, η πρώτη εκ των οποίων θα είναι η σύνταξη επιστολής προς την Επιτροπή Παρακολούθησης, στην οποία η ΕΠΟ θα γνωστοποιεί τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπίσει τα επεισόδια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή θα γίνεται αναφορά στην πρόθεση της Ομοσπονδίας να συγκροτήσει επιτροπή, που θα παραπέμπει στα αρμόδια τις συμπεριφορές αξιωματούχων που παραβιάζουν τους κανονισμούς.

Επίσης, η επιστολή θα αναφέρει ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες για ταχύτερη έκδοση αποφάσεων από τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου και περιορισμού των αναβολών μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο για μία φορά.

Στην επιστολή αναμένεται να τονίζεται ότι οι κανονισμοί, ο Πειθαρχικός Κώδικας και ο Κώδικας Δεοντολογίας δεν φτιάχτηκαν από την τωρινή διοίκηση και ότι το ίδιο ισχύει και για τον διορισμό των δικαστών.

Επιπλέον, θα σημειώνεται ότι το κομμάτι της διαιτησίας επί των ημερών του Βαγγέλη Γραμμένου ελέγχεται αποκλειστικά από τις FIFA και UEFA και όχι από την ΕΠΟ.

Στην Ομοσπονδία ευελπιστούν ότι παρά την εισήγηση Χούμπελ στη FIFA δεν θα υπάρξει ποδοσφαιρικό Grexit.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή