Απάντηση “ταφόπλακα” από την ΕΠΟ για το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας

Print Friendly, PDF & Email

«Ταφόπλακα» στα όποια σχέδια αποπεράτωσης των έργων στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας βάζει η απάντηση της ΕΠΟ σε ερώτηση που απηύθυνε ο δήμαρχος Καρδίτσας, Φ. Αλεξάκος.

Ο κ. Αλεξάκος, αφού αναφέρει, στην από 17/3/2017 επιστολή προς την ΕΠΟ, ότι η έκταση έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καρδίτσας προσθέτει ότι για τη μη ολοκλήρωση των έργων έχει γίνει καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο και βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία από τον Πταισματοδίκη Καρδίτσας.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας ερωτά την ΕΠΟ γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες και ποιο είναι το κόστος τους.

Η απάντηση της ΕΠΟ αναφέρει ότι:

  • Από τα εννέα έργα που προβλέπονταν στη σύμβαση έχουν πραγματοποιηθεί πλημμελώς μόνο ορισμένα από αυτά, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του 2012.
  • Με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη το 2014 μεταξύ της ΕΠΟ και της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει τα έργα «αναγνωρίζεται και συμφωνείται» ότι τα αθλητικά κέντρα των Ενώσεων (περιλαμβανομένου και αυτού της ΕΠΣ Καρδίτσας) έχουν «παραχωρηθεί προ πολλού προς χρήση» και έχουν παραληφθεί οριστικά.
  • Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένος προγραμματισμός από την ΕΠΟ για την ολοκλήρωση των έργων το μέγεθος και την αξία των οποίων δεν γνωρίζει.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι για την ΕΠΟ το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας έχει ολοκληρωθεί, έχει παραδοθεί προς χρήση και δεν υπάρχει πρόβλεψη για οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή και για οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση των εργασιών.

Πλέον η υπόθεση επιστρέφει στον Δήμο Καρδίτσας, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με την έκταση που παραχώρησε στην ΕΠΣ Καρδίτσας το 2003 αλλά ο σκοπός για τον οποίο την παραχώρησε δεν έχει υλοποιηθεί 14 χρόνια μετά.

Η ΕΠΣ Καρδίτσας σε ανακοίνωσή της τον περασμένο Οκτώβριο, που έφερε την υπογραφή του προέδρου της Μ. Παλάσκα, είχε συνομολογήσει την μη αποπεράτωση των έργων και καταφερόταν εναντίον συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καρδίτσας θεωρώντας ότι με τη στάση τους βάζουν «ταφόπλακα στην όλη προσπάθεια που γίνεται για την αποπεράτωση του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου από την Δημοτική Αρχή, την Ένωσή μας και φυσικά την ΕΠΟ».

Όμως, όπως προκύπτει, η «ταφόπλακα» για την οποία ομιλεί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας δεν μπήκε από τους δημοτικούς συμβούλους αλλά από την απάντηση της ΕΠΟ.

Ακολουθεί το έγγραφο της ΕΠΟ και φωτογραφίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή