Οριστική απαλλαγή Μαρινάκη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, εκβίαση

Print Friendly, PDF & Email
Απαλλάχτηκαν αμετάκλητα από τρία κακουργήματα, που αφορούσαν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκη και 27 ακόμη κατηγορούμενοι, καθώς απορρίφτηκε από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που ζητούσε να κριθεί εκ νέου η υπόθεση μετα από το απαλλακτικό βούλευμα 2050/2018 του συμβουλίου εφετών.

Συγκεκριμένα, το ΣΤ ποινικό τμήμα του ΑΠ απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση του εισαγγελέα κ. Βουρλιώτη, ως προς το απαλλακτικό σκέλος του βουλεύματος 2050/2018 του συμβουλίου εφετών (πρόεδρος Κ.Σταμαδιανος), για το κακούργημα της εκβίασης και κατά πλειοψηφία 2 – 1 για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.
Παράλληλα αναίρεσε ομόφωνα και το σκέλος του βουλεύματος του συμβουλίου εφετών, που παρέπεμπε τους κατηγορούμενους σε δικη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγωνα (άρθρο 13 Ν. 2725/1999) και συνακόλουθα για το πλημμέλημα της συμμορίας.
Το νέο συμβούλιο εφετών, που θα κρίνει την υπόθεση γιά το κακούργημα τη αλλοίωσης και για το πλημμέλημα της συμμορίας έχει δύο δυνατότητες: Να απαλλάξει τον κ.Μαρινάκη και τους συγκατηγορουμενους τους και για τα αδικήματα αυτά, ή να τους παραπέμψει σε δίκη μόνον γι΄αυτά.

Πηγή: dikografies.blogspot.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή