Απαράδεκτη η ένσταση της ΕΠΣ Καρδίτσας λόγω μη καταβολής παραβόλου!

Print Friendly, PDF & Email

Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε από το Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η ένσταση που κατέθεσε η ΕΠΣ Καρδίτσας για κακό ορισμό διαιτητή στον αγώνα με αντίπαλο την ΕΠΣ Άρτας, που έγινε την 1η.3.2017 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Νέων.

Η ΕΠΣ Καρδίτσας του Παλάσκα κατέθεσε ένσταση, ως δικαιούνταν, υποστηρίζοντας ότι ο διαιτητής του αγώνα δεν είχε οριστεί νόμιμα από την ΚΕΔ και δεν δικαιούταν να διαιτητεύσει επειδή είχε σφυρίξει το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της διοργάνωσης, ΕΠΣ Άρτας – ΕΠΣ Εύβοιας.

Παρότι η ένσταση εισήχθη προς συζήτηση από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και η ΕΠΣ Καρδίτσας έστειλε στις 13.3.2017 έγγραφο υπόμνημα προς την Επιτροπή, η ένστασή της απορρίφθηκε ως απαράδεκτη επειδή δεν κατέθεσε το προβλεπόμενο από το κανονισμό χρηματικό παράβολο που αναλογεί στην ένσταση που έκανε!

Το τραγελαφικό της ιστορίας για την ΕΠΣ Καρδίτσας/Παλάσκα είναι ότι στις 7.3.2017 εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν κατέθεσε ένσταση, ψευδολογώντας εν γνώσει της αναλήθειας των ισχυρισμών της, παραπλανώντας και παραπληροφορώντας  τους φιλάθλους, τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων στις οποίες την κοινοποίησε και γενικώς όσους έτυχε να την διαβάσουν.

Στο σκεπτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:  “Στην προκείμενη περίπτωση, με την υπό κρίση ένσταση, η οποία καταχωρήθηκε στο υπ’ αριθ. 68489 φύλλο αγώνα που διεξήχθη την 1.3.2017 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Νέων μεταξύ των ομάδων των σωματείων «ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ» (γηπεδούχος) «ΕΠΣ Καρδίτσας» (φιλοξενούμενη), το ενιστάμενο σωματείο («ΕΠΣ Καρδίτσας»), κατ’ εκτίμηση του περιεχομένου της ένστασή του και κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα σε αυτή, ενίσταται για τον ορισμό του διαιτητή του αγώνα, Βασίλειου Παναγιωτόπουλου, χωρίς να γίνει αλλαγή από την ΚΕΔ, αφού ο ανωτέρω διαιτητής είχε ορισθεί και σφύριξε το προηγούμενο παιχνίδι παίδων μεταξύ των ομάδων ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ-ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ και επομένως απαγορευόταν να οριστεί και να σφυρίξει και τον ως άνω μεταγενέστερο αγώνα»…

Το σκεπτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής καταλήγει στην απόφαση η ένσταση της ΕΠΣ Καρδίτσας «να απορριφθεί ως απαράδεκτη, όπως στο διατακτικό ορίζεται, αφού αν και πρόκειται για ένσταση της διάταξης 1 περ. β’ του ΚΑΠ Ερας. Ομ. ΕΠΟ που καταχωρείται στην οικεία στήλη στο ΦΑ, από την επισκόπηση της δικογραφίας, δεν προκύπτει ότι κατατέθηκε το ανάλογο χρηματικό παράβολο, το οποίο, σημειωτέον, δεν επικαλείται στο ως άνω υπόμνημά του, ούτε προσκομίζει το ενιστάμενο σωματείο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή