Απελευθερώνεται ο ποδοσφαιριστής που κρατείται στην Ταϊλάνδη από τον Νοέμβριο

Print Friendly, PDF & Email

Ευχάριστα νέα για τον Χακίμ Αλ Αραϊμπι, τον διεθνή παίκτη του Μπαχρέιν, που κρατείται στην Ταϊλάνδη από τις 27 Νοεμβρίου. Η αυστραλιανή κυβέρνηση, η FIFA και πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν εκφράσει την ανησυχία τους και ζήτησαν την επιστροφή στην Αυστραλία του παίκτη, που αγωνίζεται σ’ έναν ημι-επαγγελματικό σύλλογο της Μελβούρνης, ενώ είναι πρώην διεθνής με την εθνική ομάδα του Μπαχρέιν.

Τελικά οι πιέσεις φαίνεται πως έπιασαν τόπο και ο γενικός εισαγγελέας της ασιατικής χώρας απέρριψε το αίτημα του Μπαχρέιν για την έκδοση του και αναμένεται ν’ αφεθεί, σήμερα κιόλας, ελεύθερος και να πάρει το αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής στην Αυστραλία!

Το κράτος του Κόλπου επιδίωκε την έκδοσή του από την Ταϊλάνδη, με τον ισχυρισμό ότι είχε σημαντικό ρόλο στις διαμαρτυρίες, οι οποίες είχαν ξεσπάσει στη χώρα στο πλαίσιο της αραβικής άνοιξης, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει και έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία.

Ο Αραϊμπι, ο οποίος έφυγε από το Μπαχρέιν το 2014, προτού λάβει μόνιμη κατοικία στην Αυστραλία, όπου έπαιξε για τη Βέιλ της Μελβούρνης, συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του Μπαχρέιν.

Ο Αραΐμπι βασανίστηκε από τις αρχές του Μπαχρέιν λόγω των πολιτικών δραστηριοτήτων του αδελφού του κατά την αραβική άνοιξη του 2011, σύμφωνα με έκθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη.

Οι αρχές του Μπαχρέιν αρνούνται τους ισχυρισμούς για βασανιστήρια. Ο Αραϊμπι καταδικάστηκε για βανδαλισμό αστυνομικού τμήματος στο Μπαχρέιν και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών ερήμην.

Αρνείται το αδίκημα, λέγοντας ότι έπαιζε σε τηλεοπτικό αγώνα ποδοσφαίρου κατά τη στιγμή του υποτιθέμενου βανδαλισμού. Τελικά το δικαστήριο της Μπανγκόνγκ υιοθέτησε την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα της χώρας και απέρριψε το αίτημα του Μπαχρέιν, ανοίγοντας, επιτέλους, την πόρτα της ελευθερίας στον Αλ Αραϊμπί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή