Μπαλτάκος: «Απλώνουμε πράσινο χαλί στον Γιαννακόπουλο»

Print Friendly, PDF & Email

Υπέρ της εισόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό τάχθηκε ο Δημήτρης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας πως δεν θέλει να μπει σε αντιπαράθεση με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, προανήγγειλε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί η επιτροπή εργασίας που θα τρέξει το πρότζεκτ του γηπέδου στο Γουδή, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσο για τα χρέη του Ερασιτέχνη, ο κ. Μιχαλαριάς αποκάλυψε πως η νυν διοίκηση παρέλαβε χρέος 3.150.000 ευρώ και πλέον έχει πέσει στα 2.800.000

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Για το γήπεδο στο Γουδή: “Πριν από ένα εύλογο διάστημα είχαμε μια επαφή με την Κυβέρνηση, όπου είχαμε μια ενημέρωση για να προχωρήσει η διαδικασία για να γίνει εκεί το γήπεδο. Όταν η Κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί το γεγονός, εμείς το αγκαλιάσαμε. Πολύ σωστά νομίζω. Κι έτσι έπρεπε να κάνουμε, να το επικοινωνήσουμε κι εμείς ανάλογα. Χωρίς να πούμε μεγάλα λόγια. Είχα ραντεβού με εταιρείες του εξωτερικού για το γήπεδο, έχοντας πολύ καλά νέα. Θεωρώ ότι το δικό μας μερίδιο ευθύνης το έχουμε εξασκήσει στο 100%. Την επόμενη εβδομάδα θα εκκινήσουν οι επιτροπές, έχουμε συνάντηση με τον κ. Φάμελο, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε μια επιτροπή, που θα απαρτίζεται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Θα φτιάξουμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία ο κόσμος θα καταθέτει την άποψή του για το γήπεδο. Αν ο Παναθηναϊκός δεν αγκαλιάσει το πρότζεκτ του γηπέδου και δεν πάει μπροστά, δεν θα γίνει ποτέ. Αυτή την στιγμή το πιο συνεπές είναι να λέμε λίγα. Περιμένω την πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι. Αν η Κυβέρνηση δεν θέλει, δεν μπορεί να γίνει γήπεδο”.

Για την επόμενη μέρα του Ερασιτέχνη: “Από την πρώτη στιγμή ήμασταν ενθουσιώδεις στην είδηση της εισόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη. Η διοίκηση του κ. Μιχαλαριά μπήκε μπροστά όταν δεν ήταν κανείς εδώ. Ο αυτοσκοπός αυτής της διοίκησης ήταν να εξασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση, κάτι που νομίζω ότι το πετυχαίνουμε στο 100%. Μέσα σε 6-7 μήνες θέσαμε τα θεμέλια για το γήπεδο στο Γουδί και είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να ξεκινήσει η διαδικασία και να γίνει γήπεδο στο Γουδί. Σήμερα αποστέλλουμε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τα στοιχεία που είχε ζητήσει.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει κάποια έξτρα στοιχεία, τα οποία δεν έχουμε προλάβει να δώσουμε γιατί ο όγκος είναι τεράστιος. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταλούν τα πάντα την επόμενη εβδομάδα. Τον καλούμε να στείλει την ομάδα εργασίας του στα γραφεία του Ερασιτέχνη για να έχουν άμεση και ιδία ενημέρωση για ό,τι γίνεται. Εμείς διευκολύνουμε στο μέγιστο τη διαδικασία, θεωρούμε ότι πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύβα.

Την επόμενη Τρίτη θα ανακοινώσουμε απολογιστική γενική συνέλευση για να ενημερώσουμε τον κόσμο πιο αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία και τις προθέσεις του κ. Γιαννακόπουλου. Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι επιθυμεί ο κ. Γιαννακόπουλος να είναι στον Ερασιτέχνη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία σχεδιασμού των ομάδων για την επόμενη σεζόν”.

Για τα οικονομικά στοιχεία του Ερασιτέχνη: “Ο κ. Μιχαλαριάς έχει μεγαλύτερη γνώση σε αυτό το κομμάτι, αφού ήταν προκάτοχός μου. Το 2009 που ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από τον σύλλογο άφησε έναν σύλλογο πρωταθλητή σε πολλά τμήματα και οικονομικά εύρωστο. Είμαι σε θέση να σας πω πως κάποια από τα ελάχιστα χρήματα που οφείλονταν, τα έδωσε στην επόμενη διοίκηση, η οποία δεν τα χρησιμοποίησε με τον δέοντα τρόπο. Μέσα σε 1-2 χρόνια, το χρέος έφτασε στα 2.000.000 ευρώ. Αυτό προφανώς οδήγησε τον σύλλογο στα βράχια.

Ο κ. Μακρόπουλος έβαλε πολλά χρήματα από την προσωπική του περιουσία για να συντηρήσει τον σύλλογο. Το χρέος έφτασε στα 3.150.000 ευρώ, όταν ανέλαβε ο κ. Μιχαλαριάς. Αυτή την στιγμή είμαστε στα 2.800.000 ευρώ. Θα ήταν μικρότερο το ποσό αυτό, αν δεν υπήρχε μια αστοχία της τάξεως των 150.000 ευρώ. Δεν ήρθαν από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός τα προσδοκώμενα έσοδα, τα οποία λαμβάναμε παλαιότερα ανά μήνα. Υπολογίζαμε σε ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό προσθέστε και το ποσό των 20.000 ευρώ, το οποίο είχε υποσχεθεί ο κ. Γιαννακόπουλος στον κ. Μιχαλαριά”.

Για το γήπεδο στο Γουδή και τις αντιρρήσεις που ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο: “Είναι προφανές ότι ένα πρότζεκτ σαν τη “Νέα Αθήνα” πρέπει να εκφράζει τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Όσο έχω δει όμως αυτό το πρότζεκτ, όσα γνωρίζω για αυτό, μπορώ να πω ότι θα αναβαθμίσει την πόλη. Όταν ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία, αυτοί που έχουν αντιρρήσεις, θα αλλάξουν άποψη. Δεν είναι κάτι που θα γίνει με το ζόρι, είναι ένα πρότζεκτ που θα ικανοποιήσει όλους. Δεν με ανησυχούν οι αντιδράσεις, είναι λογικό και θεμιτό. Είναι καλό αυτό για να συμπεριλάβουμε στις συζητήσεις όλες αυτές τις αντιδράσεις και να δούμε πως θα είναι ακόμη καλύτερο όλο αυτό το πρότζεκτ. Έχω καταλάβει από την Κυβέρνηση ότι αποτελεί προτεραιότητά της αυτό το γήπεδο. Δεν πιστεύω, δεν νομίζω πως θα βάλει κάποιος εμπόδια σε ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ. Ανεξαρτήτως από το γήπεδο, αν γίνει προσπάθεια να αλλάξει η πόλη με μεγάλα έργα, κάποια μικρο-συμφέροντα θα ενοχληθούν, αλλά το συνολικό καλό θα είναι αυτό που θα έχει μεγαλύτερο κέρδος”.

Για το θέμα του Βοτανικού και αν έχει κλείσει αυτός ο φάκελος: “Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δημοσίως έχει ενημερώσει ότι ασχολείται μόνο με το γήπεδο στο Γουδί. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει τη Διπλή Ανάπλαση ως ένα ανενεργό πρότζεκτ, άρα τάσσεται στην ίδια λογική με εμάς. Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι όλοι οι φορείς έχουν την ίδια άποψη και πηγαίνουμε στην ίδια κατεύθυνση. Όλες τις υπογραφές τις έχει βάλει η ΓΗ.ΠΕΛ. Η τελευταία προεδρική διάταξη αφορά σε κατεδάφιση της Λεωφόρου και απλή χωροθέτηση. Όποιος θέλει να προχωρήσει ο Βοτανικός, θέλει να πάθουμε ό,τι και η ΑΕΚ. Γιατί ανταλλάζουμε ένα γήπεδο με έναν απλό χώρο, χωρίς γήπεδο”.

Για την είσοδο του κ. Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη: “Ό,τι έχει πει ξέρουμε εκ των προτέρων ότι είναι φερέγγυο. Απλώνουμε… πράσινο χαλί για να μπει στον Ερασιτέχνη. Έχουμε μπει στον Ερασιτέχνη μόνο για να βοηθήσουμε και να κάνουμε καλό, έτσι κι αλλιώς μόνο… κακά έχει. Δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης μέσω Instagram, Facebook ή social media”.

Για τη δημόσια αντιπαράθεση
: “Θεωρώ ότι κάνει πολύ κακό. Προφανώς έχουμε κι εμείς κάποιες ευθύνες. Θα έπρεπε να το έχουμε χειριστεί διαφορετικά. Δεν κάνει καλό ούτε σε ομαδικό επίπεδο, στα τμήματα, ούτε στο θέμα του γηπέδου”

Για το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακόπουλος μπορεί να πληρώσει βάσει νόμου το ποσό μέχρι τέλος της σεζόν: “Υπάρχουν δύο διαστάσεις σε αυτό το ζήτημα, η μία είναι νομική και η άλλη παναθηναϊκή. Η εφορία ζητάει μετά το τέλος ενός αγώνα, να δώσουμε τον ΦΠΑ. Αυτή είναι η πρώτη διάσταση. Η δεύτερη είναι η παναθηναϊκή. Δεν είναι σαφές ότι προϋπολογίζουμε κάποια έσοδα ύψους, για παράδειγμα, 20.000 ευρώ και στο τέλος δεν τα παίρνουμε την ώρα που περιμέναμε;”.

Για τον βαθμό ανταγωνισμού σε σχέση με τον Ολυμπιακό: “Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την στιγμή τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Είναι σαφές ότι αν μπορεί κάποιος να βάλει τόσα χρήματα στον Παναθηναϊκό, θα είμαστε στις εξέδρες να τον στηρίζουμε και να εμψυχώνουμε για την ομάδα”.

Για τη χρηματοδότηση του γηπέδου: “Όλο αυτό έχει ως μπροστάρη την Κυβέρνηση. Όπως είπα και νωρίτερα, την επόμενη εβδομάδα θα συσταθούν κάποιες επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Δήμος, η Κυβέρνηση. Πρέπει όμως να είμαστε φειδωλοί, γιατί κι άλλες φορές αρχίσαμε να σκάβουμε και τα πράγματα έμειναν στη μέση. Θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί αυτό το πλάνο. Δεν είμαι σε θέση να πω κατά πόσο η Alpha Bank είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει το γήπεδο. Όταν λυθούν τα θέματα που θα προκύψουν από ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ”.

Για την ανακατασκευή της Λεωφόρου και το Γουδή: “Όταν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην ανακατασκευή της Λεωφόρου και την ανέγερση νέου γηπέδου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα τμήματα του Ερασιτέχνη, τάσσομαι υπέρ του δεύτερου προφανώς”.

Για το πόσα χρόνια χρειάζονται για να αποπληρωθεί το χρέος του Ερασιτέχνη: “Σε περίπτωση που δεν μπει στον Ερασιτέχνη ο κ. Γιαννακόπουλος, θα ήμασταν σε πάρα πολύ δυσχερή θέση. Θα μας ανακούφιζε σε μεγάλο βαθμό. Πρώτον γιατί θα μειωθεί άμεσα το χρέος, δεύτερον γιατί θα πρωταγωνιστήσει σε όλα τα αθλήματα, τρίτον γιατί θα έχουμε “κλειδώσει” τον σύλλογο με το γήπεδο στο Γουδί. Μακάρι να μπει στον Ερασιτέχνη ο κ. Γιαννακόπουλος. Σε περίπτωση όμως που δεν έμπαινε, θα προτείναμε να πάνε όλα τα έσοδα στην αποπληρωμή του χρέους. Θα χρειαζόμασταν 2-3 χρόνια για να εκμηδενιστεί το χρέος”.

Για το κόστος της ανέγερσης γηπέδου στο Γουδή: “Δεν γνωρίζω πόσο θα κοστίσει το πρότζεκτ, πρέπει να το απαντήσει κάποια εταιρεία. Δεν μπορώ να φανταστώ καν το ποσό. Είναι προφανές ότι το “Απόστολος Νικολαΐδης” ανήκει στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει απιστία εκ μέρους της διοίκησης, εάν παραχωρήσει κάτι και δεν πάρει τίποτα. Είναι πολλά πράγματα που συζητούνται, κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα γίνει σε διαδικαστικά ζητήματα. Γι αυτό ξεκινάμε τις επαφές με όλες τις επιτροπές την ερχόμενη εβδομάδα”.

Μιχαλαριάς: “Τα χρέη είναι ρυθμισμένα”
“Εμείς παραλάβαμε το χρέος ήταν στα 3.150.000 ευρώ, μετά το τέλος της φετινής χρονιάς το χρέος θα διατηρηθεί στα 2.800.000 ευρώ. Υπάρχει μια αστοχία των 300.000 ευρώ, όπως είπαμε, αλλά καταφέραμε παρόλα αυτά αποπληρώσουμε χρέος αντίστοιχου ύψους. Αυτό δεν το θεωρώ κάποια τρομερή επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι φέτος παρασυρθήκαμε από τη θέλησή μας να κάνουμε κάτι περισσότερο αγωνιστικά. Πήραμε κάποιες παραδοχές που δεν μας βγήκαν, δεν έχει σημασία τι και ποιος είχε πει κάτι. Το βάρος πέφτει όπως και να έχει στον προϋπολογισμό. Δεν αυξήσαμε επ’ ουδενί το χρέος παραπάνω.

Για να κάνει ο Παναθηναϊκός πρωταθλητισμό χρειάζονται περίπου 6.000.000 ευρώ, δηλαδή να αποπληρωθεί όλο το χρέος και να χτιστούν τα αγωνιστικά τμήματα. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας διακανονισμός σε εκκρεμότητα. Υπάρχουν χρέη μόνο προς φυσικά πρόσωπα. Οτιδήποτε αφορά στο δημόσιο, είναι ρυθμισμένο. Μέσα στην κρίση, αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις μας προς το δημόσιο περίπου 100.000 ευρώ ετησίως”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή