Αποκαλύψεις οπαδών της Παρί για το ρόλο του Σαρκοζί στη μεταγραφή Νεϊμάρ

Print Friendly, PDF & Email

Μερικές φορές οι οπαδοί… μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά από τους δημοσιογράφους, και μία από αυτές είναι το βιβλίο που εξέδωσε η παρέα οπαδών της Παρί Σεν Ζερμέν με την ονομασία «Paris United» με πλούσια παραλειπόμενα και αποκαλύψεις από τα ενδότερα των αποδυτηρίων της πρωτοπόρου του γαλλικού πρωταθλήματος.

Με τίτλο «ΠΣΖ: Αποκαλύψεις μιας επανάστασης», η παρέα που ξεκίνησε από δύο άτομα, αριθμεί πλέον οκτώ και έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 68.000 ακολούθους στην ενημερωτική ιστοσελίδα της, καταγράφει περιστατικά και δίνει ερμηνείες σε γεγονότα των τελευταίων ετών με μεγάλο ενδιαφέρον ακόμη και για τους μη οπαδούς του παριζιάνικου συλλόγου.

Μεταξύ των αποκαλύψεων που κάνει το βιβλίο ξεχωρίζουν το παρασκήνιο της απόκτησης του Νεϊμάρ πέρυσι και ό,τι σχετίζεται με τη διοίκηση της ομάδας από την Ντόχα του Κατάρ. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο Νεϊμάρ είχε υπογράψει στην Παρί από τον Ιούνιο αλλά η Μπαρτσελόνα έκανε ότι αντιστέκεται όλο το καλοκαίρι για τα μάτια του κόσμου και ότι οι αποφάσεις για την ομάδα λαμβάνονται στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Επίσης, αποκαλύπτεται ότι σφοδρές πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση υπέρ της διευκόλυνσης του συλλόγου στη μεταφορά χρημάτων για τον Νεϊμάρ από το Κατάρ άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Είναι γνωστό στη Γαλλία ότι η σελίδα Paris United αποκάλυψε πρώτη την απόκτηση τόσο του Νεϊμάρ όσο και των Κιλιάν Μ’μπαπέ και Λασανά Ντιαρά.

Πώς γίνεται, όμως, να τα γνωρίζουν όλα αυτά οι οπαδοί και όχι ο Τύπος; Οπως εξηγεί ένας εκ των συντελεστών της οπαδικής ιστοσελίδας, πολλά μέσα ενημέρωσης στο Παρίσι «δεν θέλουν την επιτυχία της Παρί» για διάφορους λόγους, ενώ η Paris United αποτελεί ασφαλές καταφύγιο ανιδιοτελούς, αν και υποκειμενικής, ενημέρωσης: «Αν κάποιοι από τον σύλλογο μιλούν σε εμάς νωρίτερα ή περισσότερο από ό,τι σε άλλους, είναι διότι μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία για την πρόοδο του συλλόγου», λέει. Και θα ακολουθήσει και δεύτερο βιβλίο…

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή