Απολογήθηκε για την πλημμύρα στη Μάνδρα η Δούρου

Print Friendly, PDF & Email

Ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά απολογία της στην 7η τακτική ανακρίτρια η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που είναι αντιμέτωπη με πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 που είχε στοιχίσει τη ζωή 25 πολιτών.

Η κυρία Δούρου καθώς και οκτώ πρόσωπα, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα από τους δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, και τα αρμόδια δασαρχεία, βαρύνονται με τις κατηγορίες της πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.

Επίσης, απολογίες για την υπόθεση έδωσαν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, καθώς και η απερχόμενη δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, που αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Ενώπιον της ανακρίτριας, η κ. Δούρου παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται δύο πραγματογνωμοσύνες τις οποίες υπογράφουν, την πρώτη 8 ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και τη δεύτερη οι 3 μηχανικοί οι οποίοι ορίσθηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Μάλιστα, στις πραγματογνωμοσύνες δεν επιρρίπτονται ευθύνες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ούτε στην ίδια την περιφερειάρχη.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή