Απολύθηκε ο επικεφαλής της Sportradar-esports λόγω παράτυπου στοιχηματισμού!

Print Friendly, PDF & Email

Ο επικεφαλής της «Sportsradar – esports” James Watson, απολύθηκε αυτή την εβδομάδα μετά από εις βάρος του καταγγελία στο Twitter, για τη χρήση πολλαπλών λογαριασμών, μέσω των οποίων πόνταρε “επιθετικά” σε αγώνες της “Εsports” (πρόκειται για τμήμα της Sportradar που παρέχει στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες για αγώνες).

H Sportsradar, είναι μια εταιρία παρακολούθησης αθλητικών δεδομένων και πληροφοριών, η οποία τροφοδοτεί μερικές από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες στον κόσμο, πρωταθλήματα, λέσχες και κρατικές αρχές, με λύσεις για την καταπολέμηση του “καθορισμού” αγώνων και της διαφθοράς που σχετίζεται με τα στοιχήματα.

Είναι η εταιρεία η οποία συμβάλλεται με την UEFA και στέλνει στην ΕΠΟ τις εκθέσεις με τα «ύποπτα ματς» και επίσης είχε συμβληθεί με την ΕΠΟ.
Όλοι οι υπάλληλοι του Sportsradar, απαγορεύεται να στοιχηματίζουν σε οποιοδήποτε άθλημα.

Στις 14 Μαρτίου 2018, ο Rahul Sood, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας στοιχημάτων Unikrn, με έδρα τη Νεβάδα και άδεια στη Μάλτα, κατηγόρησε στο Twitter τον Watson για πολλαπλούς λογαριασμούς στην ιστοσελίδα του.

“Τότε με μπλόκαρε, αφού τον αποκάλυψα. Sportradar, είναι αυτή η ακεραιότητα που θέλετε να απεικονίσετε; Γιατί αν κάποιος δούλεψε για μας και δεν του άρεσε, θα πρέπει να βρει δουλειά σε άλλη βιομηχανία”.

Η ανάλυση δεδομένων υψηλού επιπέδου της Sportsradar, μπορεί να προσφέρει στους εργαζομένους εξαιρετικά προνομιακές πληροφορίες – για παράδειγμα, ειδοποιώντας τους για ύποπτα μοτίβα στοιχημάτων, που θα μπορούσαν να υποδείξουν ότι ένας συγκεκριμένος αγώνας έχει “χειραγωγηθεί” πριν τη σέντρα.

Η φήμη της ως εταιρεία υψηλής ακεραιότητας, απαιτεί το προσωπικό της να είναι πέρα από κάθε υποψία.

Αυτήν την εβδομάδα η Sportsradar παραδέχτηκε ότι ο Watson στοιχηματίζει σε αγώνες, παρόλο που ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες ή ότι στοιχημάτισε σε αγώνες όπου είχαν εγερθεί ανησυχίες περί ακεραιότητας.

Επίσης, δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι είχε επιχειρήσει να χειραγωγήσει τις τιμές αγοράς στοιχημάτων μέσω των πολλαπλών λογαριασμών του.

Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε η εταιρεία, “η Sportradar έχει μια αυστηρή πολιτική σε σχέση με τους υπαλλήλους στοιχημάτων και λαμβάνει την ακεραιότητα της πολύ σοβαρά. Ως αποτέλεσμα, έχει συμφωνηθεί από κοινού ότι ο James θα εγκαταλείψει τη Sportradar”.

Η «Esports» είχε δικαιολογημένα το μερίδιό της σε σκάνδαλα “χειραγώγησης” αγώνων και η άνοδος των στοιχημάτων της, διευκόλυνε την ανάγκη για υπηρεσίες παρακολούθησης, όπως αυτές που παρέχονται από η Sportsradar.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή