Απορρίπτεται το ενδεχόμενο διορισμού Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με FIFA και UEFA όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο πλευρές έχουν την ίδια αντίληψη για τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο – Οι διεθνείς Ομοσπονδίες θα παράσχουν τεχνική βοήθεια και όποιος παραβιάσει τους κανόνες που θα θεσμοθετηθούν θα αποβάλλεται από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ένα νέο ποδοσφαιρικό μνημόνιο, που θα λύσει άπαξ διά παντός τα ζητήματα τοξικότητα, αλλά και περιφερειακά προβλήματα όπως οι βία και οι χειραγωγημένοι αγώνες.

H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια στην χώρα μας, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή των ομάδων μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση τις προσεχείς ημέρες και με τον Τζιάνι Ινφαντίνο για να συζητήσει διεξοδικά το πλαίσιο του συγκεκριμένου μνημονίου, ενώ θα του απευθύνει επίσημη πρόσκληση ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να συναντηθεί αυτοπροσώπως με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τις τελευταίες συναντήσεις είναι πως απορρίπτεται η λύση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, αφού το μοντέλο αυτό που ακολουθήθηκε το 2016 δεν έφερε κάποια εξομάλυνση ή πρόοδο στα προβλήματα που υπήρχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με άλλα λόγια μέρος της επόμενης ημέρας θα είναι και η ΕΠΟ, όμως τα όρια και το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα ξεκαθαρίσει μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η δεύτερη διαρροή αφορά το όνομα του Ντέμη Νικολαΐδη που φαίνεται πως παγώνει ως λύση. Το ραντεβού του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον παλαίμαχο άσο στο Μέγαρο Μαξίμου είχε περισσότερο συμβουλευτικό και ενημερωτικό ρόλο, κάτι που σημαίνει ότι δεν προκύπτει κάποιο θέμα τοποθέτησής του σε κάποιο θεσμικό ρόλο στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: iefimerida

 

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή