Δεν πέρασε για μια ψήφο η καταγγελία του Ολυμπιακού για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Print Friendly, PDF & Email

Η Super League απέρριψε το αίτημα των ερυθρόλευκων για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα με αφορμή την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την αποβολή των ομάδων από το πρωτάθλημα, μέχρι να αποσύρουν οι δύο ΠΑΕ τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια.

Η καταγγελία είχε βασιστεί στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα προβλέπει εκτός από πρόστιμο και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

Η υπόθεση τέθηκε σε ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο της Super League και η πρόταση των “Ερυθρόλευκων”  συγκέντρωσε τέσσερις ψήφους: την δικιά τους, του Πανιωνίου και της ΑΕΛ που συνυπέγραφαν την πρόταση καθώς επίσης και του Άρη.

ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ υπέρ της απόρριψης τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός.

Ο Αστέρας απείχε από την ψηφοφορία, η Λαμία απουσίαζε, ενώ λευκό ψήφισε η ΕΠΟ.

Oι αποφάσεις του ΔΣ της Super League 1

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία οι δύο καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθη περί προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

2/ Επί των αιτημάτων της ΠΑΕ ΑΕΛ και ΠΑΕ Πανιώνιος  (σ.σ. μη ορισμός αγώνων της Ξάνθης) αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης των θεμάτων μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων.

3/ Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την κλήρωση των Play Off και Play Out, τους αγωνιστικούς χώρους και το VAR.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή