Διαιτητικό: Απέρριψε την προσφυγή κατά των εκλογών της ΕΠΣ Μεσσηνίας

Print Friendly, PDF & Email

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσαν
ένα σωματείο (ο Εθνικός Καλαμάτας) και εννέα συνδεόμενα με το ποδόσφαιρο φυσικά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Μεσσηνίας) ζητώντας την ακύρωση των εκλογών της ΕΠΣ Μεσσηνίας που έγιναν στις 26/2/2018.

H απόρριψη οφείλεται σε τυπικούς λόγους και συγκεκριμένα επειδή η αίτηση κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Οι αιτούντες ζητούσαν να ακυρωθεί η εκλογή του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Β. Σπηλιώτη και του μέλους Κ. Μπούνα, επειδή συντρέχουν κωλύματα, για τον μεν πρώτο επειδή υποδείχθηκε υποψήφιος από σωματείο που στερείται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τη ΓΓΑ και του δεύτερου επειδή λίγο πριν τις εκλογές δηλώθηκε ως ποδοσφαιριστής στο φύλλο αγώνα σωματείου της ΕΠΣ Μεσσηνίας και να αποφασιστεί είτε να ακυρωθούν οι εκλογές διοριστεί προσωρινή διοίκηση είτε να ακυρωθεί η εκλογή των δύο προσώπων και να αντικατασταθούν από τους δύο πρώτους αναπληρωματικούς.

Σφοδρές αντιδράσεις

Η πλευρά των αιτούντων, έστειλε στο Διαιτητικό Δικαστήριο προσθήκη – αντίκρουση η οποία στρέφεται κατά του δικηγόρου που εκπροσώπησε τη διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Όσον αφορά το εκπρόθεσμο της αίτησης αναφέρει: “όσον αφορά τον ισχυρισμό περί δήθεν εκπροθέσμου της προσφυγής μας που περιέργως έσπευσε αδόκιμα να υιοθετήσει ο πρόεδρος του οργάνου Σας, εκτός του ότι δεν ευσταθεί λόγω της ούτως ή άλλως εμπρόθεσμης άσκησης εντός τόσο της προθεσμίας του ΑΚ, όσο και των σύντομων προθεσμιών του Δικονομικού Κανονισμού Σας, καθώς ο αφετηριακός χρόνος είναι πρέπει να προσμετρηθεί από τις ημεροχρονολογίες υποβολής τελευταίου αιτήματος σε ΕΠΣ για το έλεγχο νομιμότητας του ΑΡΗ κλπ, , οπότε και ουσιαστικά γεννήθηκε η επίδικη εκλογική διαφορά, είναι προφανές ότι κατά τον χρόνο των αρχαιρεσιών δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ύπαρξη και το μέγεθος των παρανομιών, ούτε διαθέταμε τις αποδείξεις που μετά κόπων και βασάνων μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε να συλλέγουμε έγγραφα απευθυνόμενοι σε εισαγγελείς, υπηρεσίες, ΕΠΟ, ΕΠΣ κλπ.”

Και καταλήγει: “ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΟΝ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΌΡΓΑΝΟ.”

H ανακοίνωση της ΕΠΟ

Δικάζοντας αντιμωλίαν των διαδίκων την με αριθμό 12475/ 18-4-2018 αίτηση:
Ι.Του ποδοσφαιρικού σωματείου με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2. Του Παναγιώτη ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, Μέλους του σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, εκλεγέντος και μέλους του ΔΣ της ΕΠΣΜ
3. Του Γεωργίου ΓΑΓΓΑΝΗ, Γενικού Γραμματέα του σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
4. Του Διονυσίου ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του σωματείου ΑΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ , εκλεγέντος και μέλους του Δ.Σ της ΕΠΣΜ,
5. Του Αλέξανδρου ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του σωματείου ΑΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ,
β.Του Παναγιώτη ΝΙΝΙΟΥ, μέλους του σωματείου ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ, εκλεγέντος και μέλους του Δ.Σ της ΕΠΣΜ
7.Του Βασιλείου ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ, μέλους του σωματείου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, εκλεγέντος και μέλους του Δ.Σ της ΕΠΣΜ, κατοίκου
δ.Του Γεωργίου ΧΟΥΛΙΑΡΑ, μέλους του σωματείου ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας, εκλεγέντος και μέλους του Δ.Σ της ΕΠΣΜ,
9.Του Γεωργίου ΨΥΧΟΓΙΑΝΝΗ – ΨΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του σωματείου ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ
Περί ακυρώσεως των αρχαιρεσιών της ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ της 26-2-2018 και διορισμό προσωρινής διοίκησης
ΚΑΤΑ
Ι.Του δευτεροβάθμιου ποδοσφαιρικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2.Του Βασιλείου ΣΠΗΛΙΩΤΗ, εκλεγεντος και προέδρου του νέου ΔΣ της ΕΠΣΜ, κατοίκου Καλαμάτας. 3. Του Κωνσταντίνου ΜΠΟΥΝΑ, εκλεγέντος και γ’ Αντιπροέδρου του νέου ΔΣ της ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Απορρίπτει την αίτηση ως απαράδεκτη (εκπρόθεσμη).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή