Αποφασίζει ο Σιμιτζόγλου για την καταγγελία, αντιφατικές οι μαρτυρίες

Print Friendly, PDF & Email

Ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ, Σιμιτζόγλου, αναμένεται να λάβει γνώση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, Αποστολόπουλου, σχετικά με επίθεση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στις 1/4 και κατόπιν να κρίνει αν θα ασκήσει ή όχι πειθαρχική δίωξη στους “ερυθρόλευκους” σύμφωνα με το άρθρο “29” του πειθαρχικού κώδικα για “βία κατά ομάδας”.

Πάντως οι εκθέσεις αστυνομίας, παρατηρητή αγώνα καθώς και το φύλλο αγώνα του διαιτητή δεν ενοχοποιούν τον ΟΣΦΠ, ενώ η ετεροχρονισμένη καταγγελία του ποδοσφαιριστή εγείρει ερωτήματα.

Ο Πλατανιάς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα είχε εκδώσει ανακοίνωση αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι «κάτι συνέβη» στο Καραϊσκάκη, αλλά η διοίκηση της ομάδας των Χανίων δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

Το θέμα ανακινήθηκε έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας Πειραιά στο πλαίσιο της οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι μετέχοντες στην αποστολή του Πλατανιά

Αντιφατικές είναι μέχρι στιγμής οι μαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά για όσα φέρονται να συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Ο Αλ. Αποστολόπουλος, που ήταν στην αποστολή του Πλατανιά σύμφωνα με πληροφορίες έχει προβεί σε καταγγελία του στον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» Κ. Σιμιτζόγλου, κάνοντας λόγο για σπρωξιές και βιαιοπραγίες σε βάρος των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά από την στιγμή που βγήκαν από το πούλμαν μέχρι να φτάσουν στα αποδυτήρια και ότι στην ανάπαυλα φουσκωτοί που φορούσαν φόρμες με τα διακριτικά του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Πλατανιά με γροθιές, κλωτσιές, ύβρεις και φτυσιές.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του μάνατζέρ του Ίλια Ίβιτς που διέκοψε τη συνεργασία μαζί του.

Στο ίδιο μήκος και Χρ. Καρυπίδης που έχει υποστηρίξει τα εξής: “Έγιναν πράγματα πρωτοφανή πράγματα για μένα. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Έγιναν στα αποδυτήρια όταν το αποτέλεσμα ήταν στο 0-1 υπέρ μας. Δεν πήρε διαστάσεις γιατί ήταν ο Πλατανιάς”.

Αντιθέτως ένας άλλος ποδοσφαιριστής του Πλατανιά, ο Γιώργος Μανούσος, δήλωσε στην ιστοσελίδα Sportit τα εξής: «Δεν συνέβη κάτι που δεν το έχουμε ξαναζήσει στα γήπεδα. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο συμπαίκτης μου, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι μας χτύπησε κάποιος ή έστω μας ακούμπησε. Δεν γνωρίζω εάν ο συμπαίκτης μου ήταν εκεί την ώρα του ημιχρόνου ή βρισκόταν έξω από τα αποδυτήρια για προθέρμανση»

Ο Γιάγια Μπανανά με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Contra είχε πει “στο ημίχρονο είναι αλήθεια πως υπήρξαν φωνές, προκλήθηκε μεγάλη ένταση, αλλά κανείς δεν μας πείραξε ούτε μας ακούμπησε”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή