Αρχική Plus Σπορ Αποχώρησε γυμνάστρια από την εθνική επειδή κατηγορήθηκε ότι δεν ήταν παρθένα

Αποχώρησε γυμνάστρια από την εθνική επειδή κατηγορήθηκε ότι δεν ήταν παρθένα

Μια Ινδονήσια αθλήτρια της γυμναστικής, η οποία προετοιμαζοταν με την εθνική ομάδα για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, υποχρεώθηκε να επιστρέψει σπίτι της, επειδή δεν ήταν πια παρθένα, έκανε γνωστό την Παρασκευή η οικογένειά της, ισχυρισμός όμως που δεν έγινε δεκτός από παράγοντες της ομοσπονδίας που επέμειναν ότι αποχώρησε για πειθαρχικά ζητήματα.

Η 17χρονη Σαλφά Αβρίλα Σάνια, επρόκειτο να συμμετάσχει στους αγώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας στις Φιλιππίνες στις 26 Νοεμβρίου, αλλά την έδιωξαν ξαφνικά από την προετοιμασία στα μέσα Νοεμβρίου, είπε ο δικηγόρος και η οικογένειά της.

«Ο προπονητής είπε ότι η κόρη μου πήγαινε πάντα αργά με τους άνδρες φίλους της και η έρευνα που έκαναν τους έδειξε ότι δεν ήταν πια παρθένα», δήλωσε η μητέρα της αθλήτριας, Αιού Κουρνιαουάτι. «Ήμουν σοκαρισμένη. Θέλω το όνομα της κόρης μου ξανά καθαρό», πρόσθεσε η Κουρνιαουάτι.

Το Υπουργείο Αθλητισμού της Ινδονησίας επανέλαβε την Παρασκευή, ότι η απομάκρυνση της αθλήτριας οφείλεται στις επιδόσεις της αλλά και σε πειθαρχικά παραπτώματα.

«Θα αναλάβουμε αποφασιστική δράση εάν η αθλήτρια αποκλείστηκε λόγω ερωτήσεων σχετικά με την παρθενιά της, γιατί αυτό είναι ζήτημα ιδιωτικότητας, αξιοπρέπειας και δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η Κουρνιαουάτι είπε ότι η κόρη της έχει κερδίσει σχεδόν 50 μετάλλια από τότε που ξεκίνησε το άθλημα όταν ήταν οκτώ ετών, και απέρριψε ότι υπήρχαν αμφιβολίες για την απόδοσή της.

Η οικογένεια απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο για να διαμαρτυρηθεί για την αποχώρησή της από την εθνική, παράλληλα με ιατρική έκθεση που δείχνει ότι ο υμένας της ήταν άθικτος, δήλωσε ο δικηγόρος της Ιμάμ Μούκλας.

Κάποιες περιοχές της Ινδονησίας -η πιο πολυπληθής μουσουλμανική χώρα στον κόσμο- παραμένουν συντηρητικές και η γυναικεία παρθενία εξακολουθεί να έχει υψηλή αξία, αν και το προγαμιαίο σεξ δεν είναι ασυνήθιστο μεταξύ της νεότερης γενιάς.

πηγή amna.gr

Exit mobile version