«Απόλυτα σωστός ο Γιάκοτετ στην εφαρμογή κανονισμών, κανένα πέναλτι υπέρ ΟΣΦΠ»

Print Friendly, PDF & Email

Σωστός στην εφαρμογή κανονισμών, αλλά με προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο παρουσιάστηκε ο Αντριεν Γιάκοτετ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, σύμφωνα με το κριτή του Master REF, Κώστα Ακρίδα, ο οποίος τόνισε ότι πήρε τις σωστές αποφάσεις στις φάσεις που οι “ερυθρόλευκοι” ζήτησαν πέναλτι, με κυριότερη αυτή με τον Μακέντα στο 84′.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, Διαιτητής: Γιάκοτετ, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Γενικά, ο διαιτητής πήγε καλά στην εφαρμογή κανονισμών, όμως στον πειθαρχικό έλεγχο τα έκανε «μούσκεμα». Θα μπορούσε να δείξει περισσότερες κάρτες, για να μην πέφτει η κλωτσιά σύννεφο. Κατά τα άλλα, ήταν κοντά στις φάσεις , με τις αποφάσεις του στις κρίσιμες φάσεις να είναι σωστές.

Στο 4’ και στο 16’ είχαμε σωστές υποδείξεις offside των βοηθών σε επιθέσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

Στο 16’ ο διαιτητής θα μπορούσε να δείξει ακόμα και κόκκινη κάρτα στους Σισέ και Μακέντα, καθώς έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα οι δύο παίκτες κλώτσησαν ο ένας τον άλλο. Ο κανονισμός λέει ότι όταν υπάρχει πρόθεση, ακόμα και χωρίς επαφή, ο διαιτητής πρέπει να δείξει κάρτα, η οποία μπορεί να είναι και κόκκινη. Ο Ελβετός αρκέστηκε σε παρατηρήσεις.

Στο 49’ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Ολυμπιακού, καθώς ο Νάτχο χτύπησε δυνατά με το γόνατο στο κεφάλι τον Διούδη. Ο διαιτητής ενήργησε ορθά και σφύριξε αμέσως για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Στο 64’ η μπάλα βρίσκει στο κεφάλι κι όχι στο χέρι παίκτη του Παναθηναϊκού, έπειτα από κεφαλιά του Φορτούνη. Σωστά ο διαιτητής συνέχισε το ματς.

Στο 65’ δεν υπάρχει κάποια παράβαση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, καθώς ο αμυντικός διώχνει την μπάλα σε κόρνερ και δεν έχει επαφή με τον αντίπαλο.

Στο 84’ δεν υπάρχει κάποιο πέναλτι, καθώς η μπάλα χτυπάει στον ώμο του Μακέντα, με το χέρι του να είναι κολλημένο.

Στο 86’ η μπάλα βρίσκει σε παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέφτει στο έδαφος και προσπαθεί με κάθε τρόπο για να μην κάνει χέρι».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1, Διαιτητής: Τσαμούρης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Μια χαρά τα πήγε στην Τούμπα ο Τσαμούρης. Στο 36’ που ζήτησε ο ΠΑΟΚ πέναλτι για χέρι δεν υπήρξε κάτι. Σωστά δεν διεκόπη το ματς».

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Αψογη η διαιτησία του Διαμαντόπουλου. Υπάρχουν ελπίδες για ακόμα καλύτερη συνέχεια, βγάζοντας ένα δύσκολο ματς με πίεση και τρέξιμο, χωρίς να ασχοληθεί κανένας μαζί του. Πολλοί καλοί και οι δύο βοηθοί που τον βοήθησαν.
Υπήρξαν κάποια παράπονα από την ΑΕΚ σε κάποιες φάσεις που ζήτησε πέναλτι, αλλά δεν υπήρξε κάτι μεμπτό».

Βαθμολογία: 8,40

Αγώνας: Ξάνθη-Πανιώνιος 0-1, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Η φάση από την οποία προήλθε το γκολ του Πανιωνίου στο 36’ ξεκίνησε με φάουλ υπέρ της Ξάνθης έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, που λανθασμένα δεν υποδείχτηκε.

Στο 60’ υπάρχει πέναλτι υπέρ της Ξάνθης που κακώς δεν δόθηκε. Βέβαια, νωρίτερα η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου εξ ολοκλήρου, με τον βοηθό να παίρνει λάθος απόφαση.

Ορθώς αποβλήθηκε ο Αλμέιδα με δύο κίτρινες κάρτες.

Στο 79’ κακώς υποδείχτηκε σε θέση offside ο Μασούρας».

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 0-0, Διαιτητής: Βρέσκας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 24’ ο Ιγκλέσιας θα έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Μπαράλες.

Ορθώς αποκλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βάντερσον για κράτημα στον Καλτσά, ενώ σωστή ήταν και η πρώτη κάρτα που είχε δει.

Στο 56’ ο β’ βοηθός σταμάτησε χωρίς λόγο επίθεση του Αστέρα, ενώ στο 74’ δεν σημείωσε σε θέση offside τον Τόνσο, σε μία φάση που θα μπορούσαμε να έχουμε και γκολ.

Στο 77’ υπάρχει πέναλτι για τον Αστέρα που κακώς δεν δόθηκε, καθώς ο Επστάιν σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι, έπειτα από σουτ του Κώτσιρα.

Τέλος, σωστά αποβλήθηκε στο 94’ ο Πασαλίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-1, Διαιτητής: Γρατσάνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 41’ δεν υπήρξε κάποια παράβαση στο μαρκάρισμα το Ζησόπουλου στον Κοροβέση, με τον αμυντικό του Λεβαδειακού να μην βρίσκει τον αντίπαλό του. Κακώς δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ.

Οσον αφορά το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού, αρχικά δεν υπάρχει κάποιο φάουλ του Μιχόγεβιτς. Σε περίπτωση που υπήρχε κάποια παράβαση, ο διαιτητής θα έπρεπε να δώσει πέναλτι. Στην εκτέλεση του φάουλ από τον Στανόγεβιτς, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και στη γραμμή του τέρματος, ενώ στη συνέχεια πήρε μία περίεργη τροχιά στον αέρα. Ο βοηθός είχε σωστή θέση κι έπειτα από συνεννόηση με τον διαιτητή μέτρησαν το τέρμα. Δεν μπορούμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Σε γενικές γραμμές ο Ζαχαριάδης ήταν καλός, με κάποια λάθη στην εφαρμογή κανονισμών, τα οποία όμως δεν επηρέασε το ματς».

Βαθμολογία: 8,10

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή