“Σφαλιάρα σβουριχτή” στην ΕΠΣ Καρδίτσας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Απόφαση κόλαφος για την ΕΠΣ Καρδίτσας είναι αυτή που έβγαλε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία έκανε δεκτή την έφεση του Απόλλωνα Μακρυχωρίου κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καρδίτσας, που αφορά τον αγώνα της Μητρόπολης με τον Ατρόμητο Παλαμά.

Με βάση την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η ομάδα του Απόλλων Μακρυχωρίου, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν από αυτές που καταψήφισαν το διοικητικό απολογισμό της διοίκησης Παλάσκα στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Καρδίτσας, ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική.

Αντίθετα με βάση την πρωτόδικη απόφαση του οργάνου της ΕΠΣ Καρδίτσας θα παρέμενε στο τοπικό πρωτάθλημα και την άνοδο θα κέρδιζε η Δόξα Μητρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Απόλλωνα Μακρυχωρίου προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διαμαρτυρόμενη για τη χρησιμοποίηση τριών παικτών άνω των 40 ετών της Μητρόπολης στον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο Παλαμά, στον οποίο η Δόξα Μητρόπολης είχε επικρατήσει με 3-0.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Καρδίτσας στις 8 Ιουνίου είχε απορρίψει την ένσταση του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, ωστόσο 40 ημέρες μετά το Μακρυχώρι, αφού άσκησε έφεση, δικαιώθηκε μέσω της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του Ατρόμητου Παλαμά και αφαίρεσε τρεις βαθμούς από τη Δόξα Μητρόπολης.

Μετά από αυτήν την απόφαση η τελική βαθμολογία στα πλέι οφ ανόδου έχει ως εξής:

Απόλλων Μακρυχωρίου 17
Δόξα Μητρόπολης 12
Ατρόμητος Παλαμά 5
Δόξα Μάρκου 4

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

«Kατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία έλαβε την εξής απόφαση.

Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση του Απόλλωνα Μακρυχωρίου κατά της με αριθμό 4/8-06-2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καρδίτσας και της Δόξας Μητρόπολης. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Δέχεται την με αριθμό 7753/14-05-2018 καταγγελία του Απόλλωνα Μακρυχωρίου.

Κατακυρώνει τον αγώνα της 12-5-2018 μεταξύ των ομάδων Δόξα Μητρόπολης-Ατρόμητος Παλαμά υπέρ του Ατρομήτου με τέρματα και βαθμούς 3-0.

Επιβάλλει ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών στη Δόξα Μητρόπολης από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει (διαδικασία play off για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία) και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ».

Απόλλων Μακρυχωρίου: «Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες»

Μετά τη δικαίωση στην Εφέσων, ο Απόλλων Μακρυχωρίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει τα εξής:

«Η άνοδος της ομάδας μας στην Γ´Εθνική κατηγορία είναι σαφώς ένα γεγονός που γέμισε με χαμόγελα όλους τους φιλάθλους μας.

Μαζί μας όμως χαίρεται μια ολόκληρη πόλη. Ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής ο οποίος ήταν μάρτυρας των όσων συνέβησαν στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την σημερινή απόφαση μπορεί να νιώθει ικανοποίηση και ελπίδα ότι υπάρχει δικαιοσύνη.

Αυτό το εισπράττουμε από τις πρώτες ώρες και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο τον υγιή φίλαθλο κόσμο της πόλης για την στήριξη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

Υ.γ 1: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

Υ.γ 2: Φήμες λένε ότι ο δικαστής βλέπει τράβηγμα και πέναλτι στο ύψος του κέντρου».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή