Απόψε η αναχώρηση του Απόλλωνα Σμύρνης για την ιστορική επιστροφή στη Σμύρνη

????????????????????????????????????
Print Friendly, PDF & Email

Έτοιμη να γράψει ιστορία στο ξεκίνημα του 2020 είναι η ομάδα Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης. Απόψε (2/1) το βράδυ στις 19:00, στη δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου, έχει δοθεί στο λιμάνι του Πειραιά ένα ιστορικό ραντεβού. Βλέπετε στις 20:00 η 27μελης αποστολή της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» θα μπει στο πλοίο με τελικό προορισμό – μέσω Χίου και Τσεσμέ – τη γενέτειρα του Συλλόγου Σμύρνη.

Ένα ταξίδι επιστροφής στις ρίζες του Συλλόγου, στην πόλη που ιδρύθηκε το 1891, και το οποίο θα κάνουν μαζί με τους αθλητές της Ανδρικής ομάδας κι εκείνης των Νέων των «κυανόλευκων», τα μέλη του ΔΣ του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, όπως και φίλαθλοι του Σωματείου.

Ένα ιστορικό ταξίδι μνήμης, συγκίνησης και γνωριμίας με τα μέρη όπου μεγαλούργησε ο Απόλλων προτού εγκατασταθεί στην Αθήνα. Στη Σμύρνη ο Απόλλων Σμύρνης, ως φιλοξενούμενος της ESTI Belediye του προπονητή Βαγγέλη Πάτερου, θα πραγματοποιήσει από τις 3 έως και τις 6 Ιανουαρίου μία μίνι προετοιμασία αλλά και φιλική αναμέτρηση με την προαναφερόμενη ομάδα σχεδόν 108 χρόνια μετά το τελευταίο αγώνα που έδωσε στη γενέτειρά του, πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Ένα ταξίδι, που όπως δήλωσε και ο Βαγγέλης Πάτερος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΣ, apollongs.gr, έχει ως κοινό παρονομαστή με την ESTI τη «φιλία των δύο λαών και το μεγαλείο του αθλητισμού». Συνεπώς πέραν του σπουδαίου συμβολισμού της επιστροφής στη γενέτειρα, αποστέλλεται και το συγκεκριμένο εξίσου σπουδαίο μήνυμα.

Η 4ημερη παραμονή στη Σμύρνη θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, όταν σύσσωμη η «κυανόλευκη» αποστολή θα παραστεί στον Αγιασμό των Υδάτων από τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο στην ιστορική Προκυμαία της Σμύρνης, με αθλητές του Απόλλωνα να βουτούν στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Απόλλων Σμύρνης επιστρέφει, λοιπόν, εκεί όπου παίχτηκε για πρώτη φορά πόλο με το έμβλημα του θεού Απόλλωνα, πριν την επανίδρυση του τμήματος Υδατοσφαίρισης προ εξαετίας στην Αθήνα. Όπως… λέει και το σύνθημα: Τρεις αιώνες, δύο πατρίδες, μία ομάδα… Καλή χρονιά σε όλους! 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή