Αντίθετη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανανέωση της θητείας των Δικαστών της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Με δελτίο Τύπου που φέρει τον τίτλο “Παρατηρήσεις στο νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης” η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την αντίθεσή της στην παράταση της θητείας των τακτικών δικαστών και εισαγγελέων που στελεχώνουν τα όργανα της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου αναφέρει: “Επίσης με τροπολογία και χωρίς να έχει αναφανεί κάποιος ιδιαίτερος λόγος παρατάθηκε η θητεία των αθλητικών δικαστών, παρά το γεγονός ότι με το ν. 4326/2015 οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ορίζονται για τριετή θητεία χωρίς δυνατότητα ανανέωσής της. Η Ε.Δ.Ε. εκφράζει την αντίθεσή της σε τέτοιες λογικές που καθιστούν άνευ αξίας τους καταλόγους που αποστέλλονται στην Ε.Π.Ο. από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.”

Πρόκειται για την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή και με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους δικαστές και στους εισαγγελείς που υπηρετούν στα όργανα της ΕΠΟ να είναι εκ νέου υποψήφιοι στην ειδική εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που θα γίνει τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ένα εκ των θεμάτων της θα είναι η εκλογή μελών των δικαστικών οργάνων και των υπευθύνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων.

Οι τακτικοί δικαστές και εισαγγελείς στα όργανα της ΕΠΟ προβλέφθηκαν με τον νόμο Κοντονή το 2015, ο οποίος επίσης προέβλεπε ότι η θητεία τους θα είναι τριετής και μη ανανεώσιμη.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή