Αρνητική η Super League στην πρόταση Βασιλειάδη για υποβιβασμό έξι ομάδων

Print Friendly, PDF & Email

Διάσταση απόψεων υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τη Super League για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, με τις ΠΑΕ να είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο να υποβιβαστούν έξι ομάδες από το επόμενο πρωτάθλημα (2018-19) για να φτάσουμε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων τη σεζόν 2019-20.

Ετσι, την Παρασκευή (29/06) θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της Λίγκας για να αποφασίσει για την τύχη του νέου πρωταθλήματος.

«Εγινε μια συνάντηση σε θεσμικό επίπεδο, ήταν όλες οι ΠΑΕ. Ο Υπουργός μας εξέθεσε το σχέδιό του. Του έγιναν διευκρινιστικές και ουσιαστικές ερωτήσεις έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Βγήκαν θετικά και αρνητικά. Την Παρασκευή καλείται η Super League να πει τις απόψεις της και να αποφασίσει για το μέλλον της. Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί στην πρόταση είναι ότι από τη νέα σεζόν δεν μπορούν οι ομάδες να είναι 12. Θεωρώ ότι υπάρχουν λύσεις. Και εμείς βλέπουμε ότι πρέπει να γίνουν τομές στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση να πάμε από τις 16 στις 12 ομάδες. Είναι ένα πρόβλημα το τηλεοπτικό και πρέπει να βρούμε λύση. Υπάρχει θέμα και δεν μπορεί να ξεκινήσουμε έτσι», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε τα εξής: «Δεν θα το έθετα έτσι. Ήρθα να κάνω μια πρόταση. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καλείται να αποφασίσει. Αν γίνει δεκτή η πρόταση υπάρχει δεδομένος δρόμος για την επόμενη πενταετία. Η άποψή μας είναι ότι δεν σηκώνει η ελληνική οικονομική ζωή και η ποδοσφαιρική οικονομία τόσες πολλές ανώνυμες εταιρείες. Για να μην έχουμε περίεργα φαινόμενα με ομάδες να φεύγουν στα μέσα της σεζόν, πιστεύουμε πως η μείωση των ομάδων είναι αναγκαία, όπως προκύπτει και από τις μελέτες των ομάδων. Είναι μονόδρομος. Ένα τέτοιο πλάνο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και για 24 ομάδες είναι η λύση. Δεν θα καταστρέφονται οι μικρότερες κατηγορίες και δεν θα είναι σε απόλυτα μειονεκτική θέση όποιος ανεβαίνει από τη μια κατηγορία στην άλλη. Είναι μια ρεαλιστική πρόταση, πολύ δύσκολη αλλά ρεαλιστική. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για να έχουμε ένα πενταετές σταθερό πλάνο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο δικαιότερος τρόπος για να φτάσουμε στο σημείο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή