Αναγέννηση: “Η ΕΠΣ Καρδίτσας παριστάνει τον ψόφιο κοριό”

Print Friendly, PDF & Email

Η διοίκηση του ΑΣ Αναγέννηση 1904 εξέδωσε ανακοίνωση για το μεγάλο θέμα του Αθλητικού Κέντρου για θέσεις και στάσεις δημοσίων προσώπων που εκπροσωπούν θεσμικά όργανα της περιοχής μας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής

“Το διοικητικό συμβούλιο, τα εγγεγραμμένα μέλη, η μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης και προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των Καρδιτσιωτών, αισθανόμαστε αυτές τις ημέρες υπερήφανοι που με αδιάκοπες προσπάθειες των τελευταίων ετών το μεγάλο όνειρο, η ανέγερση αθλητικού κέντρου στον ιστό της πόλης, προχωράει προς την πραγματοποίησή του…

Η ιστορική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και η δέσμευση πίστωσης για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έχουν ανοίξει το δρόμο!

Εγινε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα δηλαδή καθώς απο τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες δεσμεύσεις και δηλώσεις περάσαμε στην πρώτη πράξη. Ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά όλους όσοι ανταποκρίνονται στο δίκαιο αίτημά μας και συμβάλλουν στην υλοποίησή του.

Δυστυχώς, όμως, πέρα απο τη χαρά που νιώθουμε, βρισκόμαστε και στην δυσάρεστη θέση να στιγματίσουμε στάσεις, συμπεριφορές και δημόσιες τοποθετήσεις θεσμικών εκπροσώπων των πολιτών της Καρδίτσας που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι είναι εχθρικές προς το σύλλογό μας, αλλά και προς την ίδια την πόλη!

Αναλυτικά:

Η τοποθέτηση του κ. Νοτόπουλου κατα τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δεν συντάχθηκε απλά με τις θέσεις εκείνων που φρενάρουν το αναπτυξιακό έργο, αλλά τις… ξεπέρασε λέγοντας ευθέως ότι δεν πρέπει να δοθούν χρήματα για να δημιουργήσει αθλητικό κέντρο η Αναγέννηση.
Τουλάχιστον εκεί στην πλειοψηφία του Δήμου κράτησαν και τα προσχήματα στη φρασεολογία! Ο κ. Νοτόπουλος το είπε στα ίσια και επιτέθηκε στον Περιφερειάρχη γιατί αποφάσισε να δεσμεύσει ποσό για το έργο της Αναγέννησης!!! Αν τα εδινε στην ΕΠΣΚ (την οποία επικαλέστηκε σε κάποια στιγμή της τοποθέτησής του!!!) θα ήταν ικανοποιημένος;

Οπως επισημάναμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, ψάξαμε να βρούμε πότε ξαναδιατύπωσε αίτημα για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλη τη δράση του και δεν βρήκαμε απολύτως τίποτα!

Απαράδεκτη ήταν και η στάση του κ. Αναστασόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που μίλησε για μαζικό αθλητισμό και για συνολική ανάπτυξη, δίχως προφανώς να μπει στον κόπο να διαβάσει την εμπεριστατωμένη πρόταση του Συλλόγου μας που καλύπτει όλα αυτά τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε! Εκτός αν θεωρεί ότι στον “μαζικό αθλητισμό” δεν συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη αθλητική οντότητα του Νομού και το πιο ιστορικό σωματείο στη Θεσσαλία!

Οφείλουμε να αποδεχθούμε την διευκρινιστική ανακοίνωση του κ. Χαλάτση ως εκπροσώπου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αθλητικού κέντρου της Αναγέννησης και περιμένουμε και στην πράξη να το διαπιστώσουμε. Αλλωστε η τοποθέτησή του για δωρεάν μαζικό αθλητισμό, συμπεριλαμβάνεται επίσης στην πρόταση του Συλλόγου μας…

Καταγγέλλουμε, ακόμη, στην κοινή γνώμη της Καρδίτσας την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής που με τρόπο προκλητικό προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων όσοι αγωνίζονται γι’ αυτό το δίκαιο αίτημα.

Αρνήθηκε την αξιοποίηση ενός χώρου στην καρδιά της πόλης που τον δεσμεύουν 14 χρόνια από τους πολίτες και τον οποίο ο ίδιος ο δήμαρχος το 2016 το χαρακτήριζε “Οικόπεδο που βόσκουν πρόβατα” και ουσιαστικά φρενάρει με την εμμονική στάση του την προοπτική του έργου πνοής για τον σύλλογο μας αλλά και την πόλη.

Για ποιο λόγο όλα αυτά; Δεν γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο κόσμος (μεταξύ αυτών και χιλιάδες Αναγεννησιώτες) τους ψήφισε για να προωθούν έργα κι όχι να τα παραπέμπουν στις καλένδες…

Απορούμε, ακόμη, με τη στάση της ΕΠΣ Καρδίτσας που σ’ όλη αυτή τη συζήτηση που έχει ανοίξει και την αφορά άμεσα παριστάνει τον “ψόφιο κοριό”. Ενεργεί κάποιος άλλος για λογαριασμό της; Θυμίζουμε ότι η πρόταση της Αναγέννησης στην αξιοποίηση της έκτασης της Αγίου Νικολάου συμπεριελάμβανε τη στέγασή της!!!

Αρα, εδώ κάποιοι που εκπροσωπούν την Ενωση και αποφάσισαν αυτή τη στάση, πηγαίνουν κόντρα και στα ίδια τα συμφέροντα της!!! Δηλαδή στα συμφέροντα των Σωματείων των φιλάθλων, των Καρδιτσωτών!!!

Το έργο της Αναγέννησης που είναι όραμα δεκαετιών από γενιές και γενιές Καρδιτσιωτών θα προχωρήσει!

Είναι σε καλό δρόμο ήδη. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας.

Ευχαριστούμε όλους “επώνυμους” και “ανώνυμους” συμπολίτες που συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα μας και καταγγέλλουμε όλους εκείνους που “αβαντάρουν” καταστάσεις που προσβάλλουν την κοινή λογική και φρενάρουν την αναπτυξιακή προοπτική του Συλλόγου και της Καρδίτσας.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα, οι πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, μας ενδιαφέρει ποιοι στην πράξη είναι υπέρ και ποιοι κατά του έργου.

Καλούμε έστω και τώρα εκείνους που στάθηκαν αρνητικά λόγω πιθανής εσφαλμένης ενημέρωσης και εκτίμησης να μελετήσουν ξανά και με προσοχή το αίτημά μας και να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση ενός έργου πνοής.
Οσο για κείνους που ηθελημένα, παρότι γνωρίζουν τις δίκαιες θέσεις της Αναγέννησης, κάνουν ο,τι μπορούν για να τις αποδομήσουν εξυπηρετώντας τελικά μικροσυμφέροντα είναι για μας ανεπιθύμητοι.

ΥΓ Η Αναγέννηση θα κάνει το γήπεδό της στον ιστό της πόλης που εκπροσωπεί αδιάκοπα απο το 1904″!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή