Αυγενάκης: “Η ελληνική πολιτεία εμπράκτως στηρίζει όλο το αθλητικό οικοδόμημα”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης
Print Friendly, PDF & Email

Για τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στον τομέα του αθλητισμού μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Creta TV ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ήμασταν απολύτως προετοιμασμένοι και με άμεση ετοιμότητα εφαρμόσαμε, προληπτικά και πριν καν μας ζητηθεί, κάθε αναγκαίο βήμα στα αθλητικά πράγματα της χώρας, σ’ αυτή την πρωτόγνωρη μάχη με τον κορωνοϊό» υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε πως «για πρώτη φορά στη χώρα η ελληνική Πολιτεία εμπράκτως στηρίζει όλο το αθλητικό οικοδόμημα».

Υπενθύμισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού ότι:
* Πολύ έγκαιρα έδωσε εντολή για απολυμάνσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, και σε αυτές που ανήκουν στη ΓΓΑ, αλλά και σε εκείνες που διαχειρίζονται οι δήμοι. Κι αυτό βοήθησε πολύ στο να μην έχουμε περιστατικά.
* Με το που σήμανε «συναγερμός» εντάχθηκαν, κατόπιν αιτήματός του, στα Μέτρα Στήριξης της Κυβέρνησης όλα τα αθλητικά Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες με συνέπεια κανένα μέλος της αθλητικής οικογένειας της χώρας να μην μένει απροστάτευτο
* Με γρήγορα αντανακλαστικά εξαιρέθηκαν οι αθλητές που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα γενικά μέτρα «Μένουμε Σπίτι». Πριν καν το ζητήσει η ΔΟΕ από την ΕΟΕ, είχε ήδη συμβεί και οργανωθεί στην εντέλεια σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Είχε συνταχθεί ο κατάλογος των δικαιούχων σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, είχαν εκδοθεί οι ειδικές ατομικές βεβαιώσεις για αθλητές, προπονητές, γιατρούς κ.λπ.
* Μόλις ανακοινώθηκε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αμέσως ανακλήθηκαν οι σχετικές άδειες.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «όλοι αρχίζουν να λένε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφορμή τον αγώνα απέναντι στον κορωνοϊό, αρχίζει να φαίνεται ότι δημιουργείται μια κουλτούρα πραγματικής οικογένειας. Και αναφέρομαι φυσικά και στην αθλητική οικογένεια της Ελλάδας», υπεραμύνθηκε της ορθότητας αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων επειδή «πάνω από όλα σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή, η υγεία των αθλητών, των παραγόντων αλλά και των εκατομμυρίων θεατών» και ευχήθηκε «αυτός ο πόλεμος, ο πόλεμος της δικιάς μας γενιάς, ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να αφήσει τις λιγότερες πληγές στην κοινωνία μας και στις οικογένειες μας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε και για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», που σκοπό έχει να διαδώσει τις αθλητικές αξίες στην κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά. Αναφέρθηκε στις διαδικτυακές καμπάνιες του οι οποίες είναι σε εξέλιξη με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών. Οι αθλητές – πρότυπα συνδράμουν μέσω βιντεομηνυμάτων, τόσο με προτροπές πειθαρχίας και αυτοοργάνωσης για την αξιοποίηση του χρόνου τώρα που «μένουμε σπίτι», όσο και με συμβουλές γυμναστικής, αλλά και για την άμεση ανάγκη που υπάρχει για αίμα, καλώντας όλους μας να σπεύσουμε σε ένα κέντρο Αιμοδοσίας, να δώσουμε ζωή.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης προέβλεψε ότι «μέσα από αυτήν την κρίση, μετά από αυτόν τον πόλεμο τον ακήρυχτο, η χώρα μας και εμείς οι ίδιοι θα βγούμε πολύ καλύτεροι. Μένουμε αναγκαστικά πολλές ώρες στο σπίτι ανατρέχουμε στο παρελθόν, τι κάναμε, τι δεν κάναμε, τι αμελήσαμε κι είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε πολύ καλύτεροι μέσα από αυτή τη δοκιμασία».

Δεν παρέλειψε ο υφυπουργός Αθλητισμού να ευχαριστήσει δημόσια «μέσα από την καρδιά μου όσους αναγκαστικά εργάζονται, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το ΕΚΑΒ, διότι δίνουνε μάχη και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Και χρειάζονται πολλά χειροκροτήματα και όχι μόνο αυτά από το μπαλκόνι μας. Να ευχαριστήσουμε και όσους εργάζονται και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ και όσα καταστήματα έχουν να κάνουν με τη διατροφή μας, όπως επίσης και τα σώματα ασφαλείας, δεδομένου ότι δεν έχουν τελειώσει οι εντάσεις και τα προβλήματα στον Έβρο, ούτε εκείνα από θαλάσσης, ούτε από αέρος», ενώ συνεχάρη όλη την κυβερνητική ομάδα και τους ειδικούς επιστήμονες που υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συντονίζουν και αντιμετωπίζουν με τόση αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα τον αγώνα σύσσωμης της χώρας απέναντι στην πρωτοφανή κατάσταση με την πανδημία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή