Αυξήθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων από 15 σε 45 ημέρες η ποινή του Χιμένεθ

Print Friendly, PDF & Email

Με 45 ημέρες αποκλεισμό από τα γήπεδα τιμωρήθηκε συνολικά ο Μανόλο Χιμένεθ από την Επιτροπή Εφέσεων για την άσεμνη χειρονομία του προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε πρωτόδικα τιμωρηθεί με 15 ημέρες, ωστόσο έπειτα από την έφεση που άσκησε o αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαΐνης, η ποινή τριπλασιάστηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αυτό μεταφράζεται σε απουσία ακόμη τεσσάρων αγώνων για τον Χιμένεθ, καθώς δεν θα κάτσει στον πάγκο της ΑΕΚ στα ματς με Παναιτωλικό (πρωτάθλημα εκτός, Κύπελλο εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και ΑΕΛ (εκτός).

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος προπονητής είδε από τα μπουθ τις αναμετρήσεις με Πλατανιά (27/11), Λεβαδειακό (03/12) για το πρωτάθλημα και το εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλλιθέα στις 30 Νοεμβρίου.

Τέλος, διατηρήθηκε το πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Aναλυτικά η απόφαση:

«Σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δίκασε την έφεση του υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων κατά της υπ’ αριθ. 309/2017 απόφασης του ΠΜΠΟ της Super League και κατά του προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ και έλαβε την εξής απόφαση.

Δέχτηκε τυπικώς και κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση στο σύνολό της, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στον εφεσίβλητο προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χιμένεθ Μανόλο. Επέβαλε στον εφεσίβλητο Μανόλο Χιμένεθ σωρευτικά χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για σαράντα πέντε (45) ημέρες».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή