Τρία κόρνερ έστειλαν την ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, ήττα (1-0) και στη Μόσχα

Print Friendly, PDF & Email

Η ΑΕΚ έκανε την προσπάθειά της στη Μόσχα, ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το ματς στο ΟΑΚΑ, όμως δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου αγώνα. Εχασε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ, δεχόμενη πάλι γκολ από κόρνερ και ως εκ τούτου θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Η
Ενωση σε σχέση με το ματς πριν οχτώ ημέρες στην Αθήνα ήταν σαφώς πιο διεκδικητική παίζοντας με 3-5-2 αντί για 4-3-3. Μόλις στο 10′ ο Μάνταλος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τέσταρε τα αντανακλαστικά του Ακινφέεφ, που έδιωξε στη γωνία του.

Η ΤΣΣΚΑ απάντησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες του Βιτίνιο σε διάστημα δύο λεπτών (14′-15′), ενώ οι Ρώσοι έγιναν ξανά απειλητικοί στο 26′ με ωραίο πλασέ του Γκολοβίν, που πέρασε λίγο άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς άλλους κινδύνους για την εστία του Ανέστη, όμως στην επανάληψη η ΤΣΣΚΑ απείλησε πρώτη όταν το σουτ του Τζαγκόεφ κεντρικά και λίγο έξω από την περιοχή πέρασε άουτ στο 56′.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 63′ με τη μεγαλύτερή της ευκαιρία, όταν ο Γιόχανσον έπιασε το βολέ εκτός περιοχής και ο Ακινφέεφ με εκτίναξη στο παραθυράκι του έκανε την επέμβαση του αγώνα. Στην επαναφορά ο Κλωναρίδης πήρε το ριμπάουντ, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνταλος τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι, ο Ακινφέεφ βρήκε με το χέρι του το κεφάλι του διεθνούς Ελληνα χαφ, που έπεσε στο έδαφος, με τον διαιτητή ωστόσο να μην υποδεικνύει πέναλτι.

Και εκεί που η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έδειχνε ικανή να βρει ένα γκολ και να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, την πλήγωσε ξανά ένα κόρνερ. Οπως συνέβη και στο ΟΑΚΑ δύο φορές, έτσι και στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ σκόραρε από εκτέλεση κόρνερ. Ο Β. Μπερεζούτσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Νάτχο στο δεύτερο μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας στο 74′ το 1-0. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού στο 88′ ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1 με κεφαλιά ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή.

Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ την Παρασκευή, όπου θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων.

Συνθέσεις:
ΤΣΣΚΑ:
Ακινφέεβ, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Μάριο Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Σένικοβ, Τζαγκόεβ, Γκολοβίν, Βιτίνιο, Τσάλοβ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμάο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Λιβάγια, Κλωναρίδης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή