Ένας “θαρραλέος διαιτητής που παίρνει καθαρές αποφάσεις” στο ντέρμπι “αιωνίων”

Print Friendly, PDF & Email

Πέρυσι ήταν ο Μάρκο Φριτς, φέτος είναι ο Σάσα Στέγκεμαν. Για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ορίζεται Γερμανός διαιτητής.

Ο Στέγκεμαν είναι 34 ετών, έχει πτυχίο στη δημόσια διοίκηση και γεννήθηκε στο Νιντερκάσελ, λίγο έξω από τη Βόννη. Πήρε το σήμα της γερμανικής ομοσπονδίας το 2011 και το 2012 προήχθη σε διαιτητής Β’ Κατηγορίας. Το 2014 διαιτήτευσε για πρώτη φορά αγώνα της γερμανικής Μπουντεσλίγκα και συγκεκριμένα το Μάιντς – Αννόβερο.

Φέτος πήρε και το σήμα του διεθνούς διαιτητή κάνοντας ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο διευθύνοντας μία αναμέτρηση για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (Μάριμπορ – ΑΪΚ) και άλλη μία για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (Ντιναμό Τιφλίδας – Φέγενορντ).

Ο Στέγκεμαν θεωρείται από τους ανερχόμενους Γερμανούς διαιτητές και για αυτόν είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της γερμανικής ομοσπονδίας, Χέρμπερτ Φάντελ: «Είναι θαρραλέος, παίρνει καθαρές αποφάσεις και θα εμπλουτίσει το δυναμικό των κορυφαίων Γερμανών διαιτητών».

Ο Στέγκεμαν δεν είναι τελείως άγνωστος στο ελληνικό κοινό διότι πέρυσι είχε κληθεί ως διαιτητής VAR στον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα είχε παρέμβει στη φάση με το χέρι του Κάνιας μέσα στη μεγάλη περιοχή υποδεικνύοντας στον Τσβάιερ να κάνει on field review, ωστόσο ο Τσβάιερ ενέμεινε στην αρχική του απόφαση και δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ.

Στη Γερμανία, ο Στέγκεμαν έχει σφυρίξει φέτος έξι αγώνες. Έναν για το κύπελλο, έναν για τη Γ’ Κατηγορία, δύο για την Τσβάιτε και δύο για την Μπουντεσλίγκα.

Την περασμένη εβδομάδα έβγαλε εις πέρας τον σημαντικότερο αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος, το ντέρμπι κορυφής Λειψία – Μπάγερν 1-1. Ο Στέγκεμαν στο 37’ έδωσε πέναλτι υπέρ της Μπάγερν σε μία πτώση του Ερνάντες ύστερα από κόντρα με τον Ζάμπιτσερ. Αμεσα ο VAR τον ενημέρωσε να δει τη φάση και αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο άλλαξε απόφαση. Στη λήξη του α’ ημιχρόνου έδωσε πέναλτι υπέρ της Λειψίας για μαρκάρισμα του Ερνάντες στον Πόουλσεν, απόφαση που δέχθηκε απόλυτα και ο VAR.

Στην καριέρα του έχει διευθύνει 73 αγώνες Μπουντεσλίγκα δίνοντας 20 πέναλτι και 12 κόκκινες κάρτες! Επίσης έχει διευθύνει 56 αγώνες της Τσβαϊτελίγκα δίνοντας 13 πέναλτι και ισάριθμες κόκκινες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή