Αυτό ήταν το πρώτο βίντεο στο youtube που το είδαμε στις 23 Απριλίου 2005

Print Friendly, PDF & Email

Διαθέτει πλέον πάνω από 48 εκατομμύρια views. Και ίσως όχι άδικα, καθώς πρόκειται για το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο youtube στις 23 Απριλίου του 2005 στις 20:27, ακριβώς 13 χρόνια πριν.

Ο εμπνευστής του βίντεο, ο Καρίμ επισκέφθηκε με ένα φίλο του τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια. O συνιδρυτής της διάσημης ιστοσελίδας διαμοιρασμού βίντεο, ανέβασε το βίντεο «Me at the Zoo» (Εγώ στον ζωολογικό κήπο).

Το κλιπ των 19 δευτερολέπτων δείχνει τον Karim να στέκεται μπροστά από τους ελέφαντες του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο λέγοντας ότι το πραγματικά ωραίο σχετικά με το συγκεκριμένου είδος ζώου είναι ότι έχουν «πραγματικά μεγάλες προβοσκίδες».

Το κλιπ γύρισε ένας φίλος του Karim από το γυμνάσιο, ο Yakov Lapitsky, ο οποίος είναι σήμερα καθηγητής Χημικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Τολέδο. Μπροστά στον περιφραγμένο χώρο στον οποίο διέμεναν ελέφαντες είπε στην κάμερα: «Βρισκόμαστε μπροστά από τους ελέφαντες. Το ωραίο με αυτούς τους τύπους είναι ότι έχουν πολύ, πολύ, πολύ μακριές προβοσκίδες. Κι αυτό είναι πάνω κάτω ότι έχω να πω».

Οι τρεις ιδρυτές του YouTube : Chad Hurley, Steve Chen, Jawed Karim, πρώην υπάλληλοι και οι τρεις της εταιρείας PayPal. Τον Οκτώβρη του 2006, η εταιρεία τους εξαγοράστηκε από την Google, χωρίς να απομακρυνθούν οι Chad Hurley και Steve Chen από τις διευθυντικές τους θέσεις.

Ο Jawed Karim συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford University και πρόσφατα δημιούργησε την Youniversity Karim Ventures, με σκοπό να βοηθήσει παλιούς ή νυν φοιτητές να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Ο Jawed Karim. Από την εξαγορά του YouTube έλαβε 137.443 μετοχές της Google, αξίας περίπου $ 64 εκατομμυρίων. Γεννήθηκε το 1979 στην Ανατολική Γερμανία από Μπαγκλαντεσιανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα.

ΠΗΓΗ: pagenews

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή