Αυτό το έξυπνο ρολόι θα φορούν οι διαιτητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Print Friendly, PDF & Email

Με λιγότερους από τρεις μήνες να απομένουν για το εναρκτήριο λάκτισμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, η Hublot ως επίσημος χορηγός χρονομέτρησης της διοργάνωσης, αποκάλυψε το ρολόι που θα φορούν οι διαιτητές.

Το ρολόι με την ονομασία σιδηρόδρομος (Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia) θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα, αριθμημένα τεμάχια για τους λάτρεις του σπορ και βέβαια της ακριβούς χρονομέτρησης. Η FIFA είχε εδώ και καιρό ζητήσει από την Hublot να σχεδιάσει ένα ξεχωριστό –από κάθε άποψη– ρολόι. Και όπως όλα δείχνουν, η ελβετική εταιρεία υπερέβη εαυτόν παρουσιάζοντας ένα μοντέλο, στο οποίο η παραδοσιακή ωρολογοποιία συναντά τις smart υλοποιήσεις.

(Παν)έξυπνος χρονογράφος

Το Big Bang της Hublot προφανώς θα χρησιμεύει για την ακριβέστατη χρονομέτρηση των αγώνων από τους διαιτητές και τους βοηθούς τους. Δεν πρόκειται βέβαια απλώς για έναν άριστο χρονογράφο, αλλά και για ένα προηγμένο smart watch. Όπως ανακοινώθηκε, θα συνδέεται με τα συστήματα της «τεχνολογίας της γραμμής», ώστε να ενημερώνονται οι άρχοντες των αγώνων για τις οριακές περιπτώσεις και να κατακυρώνουν ή όχι ένα αμφισβητούμενο γκολ. Το ρολόι έχει δοκιμαστεί ήδη με επιτυχία στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της FIFA το 2017.

Το λειτουργικό του είναι το ανανεωμένο Wear OS (γνωστό μέχρι πρότινος και ως Android Wear) και ο επεξεργαστής τους ο Intel Atom Z34XX που ενσωματώνεται και στα έξυπνα ρολόγια της Tag Heuer (αμφότερες οι εταιρείες άλλωστε έχουν ενταχθεί στον όμιλο LVMH).

Η οθόνη τεχνολογίας AMOLED έχει ανάλυση 400 x 400 είναι, ενώ για τη συνδεσιμότητα του ρολογιού φροντίζει το Bluetooth 4.1 και το Wi-Fi 802.11n. Η ανθεκτικότητα της μπαταρίας χωρητικότητας 410mAh υπολογίζεται σε μια ολόκληρη ημέρα.

Κατασκευάζεται από ειδικό κράμα τιτανίου, ώστε να παραμένει ελαφρύ, και η στεφάνη του διακοσμείται από έξι χαρακτηριστικές βίδες. Θα λανσαριστεί με 32 επιλογές στα λουράκια, όσες και οι εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά.

Και για απλούς ποδοσφαιρόφιλους

Όπως ανακοινώθηκε, εκτός από την ειδική έκδοση του Big Bang που θα προμηθευτούν οι διαιτητές, στην αγορά θα κυκλοφορήσουν ακριβώς 2.018 τεμάχια (κάποιος έχει χιούμορ στην ελβετική ωρολογοποιία) προς διάθεση στους καταναλωτές.

Όσοι το αποκτήσουν πριν την έναρξη της διοργάνωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την αντίστροφη μέτρηση μέχρι το πρώτο ματς. Από ’κει και πέρα θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις ώρες έναρξης των αγώνων, αλλά και για την εξέλιξή τους, καθώς σε κάθε γκολ που θα σημειώνεται το ρολόι θα δονείται και θα εμφανίζει σχετική ένδειξη. Επίσης, θα εμφανίζει ειδοποιήσεις για κίτρινες και κόκκινες κάρτες, αλλαγές παικτών, και άλλα στατιστικά. Προφανώς, οι λειτουργίες του δεν εξαντλούνται με τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου, καθώς προσφέρει πρόσβαση στο ανθηρό οικοσύστημα του Android με τις χιλιάδες εφαρμογές.

Η διάθεση του Big Bang στο καταναλωτικό κοινό θα ξεκινήσει από την 1η Μαΐου 2018 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προπαραγγείλουν και να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή