Αφρουδάκης: «Θα μας δείξει τον δρόμο το ματς με τον Εθνικό»

Print Friendly, PDF & Email

Τον ιστορικό Εθνικό Πειραιώς υποδέχεται το προσεχές Σάββατο (24/2) στις 15:30 στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης ο Απόλλων Σμύρνης στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών του πόλο.

Η δράση, λοιπόν, ξεκινά εκ νέου – μετά την 15νθημερη διακοπή του πρωταθλήματος – με την αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» να επιδιώκει την επιστροφή της στο δρόμο των επιτυχιών μετά το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου.

Ο προπονητής Γιάννης Κατρουτζανάκης και οι παίκτες του δούλεψαν πολύ στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών, έχοντας στο μυαλό τους μόνο έναν στόχο: Τη νίκη κόντρα σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Η κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα είναι μεγάλη κι αυτό ακριβώς εξήγησε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου «Απόλλων Σμύρνης» ο φύσει και θέσει ηγέτης της ομάδας, Γιώργος Αφρουδάκης, που απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο.

«Μετά από έναν καλό πρώτο γύρο ο δεύτερος δεν ξεκίνησε καλά για εμάς. Προσωπικά θεωρώ κομβικό το ματς του Σαββάτου με τον Εθνικό. Είναι ένα παιχνίδι που θα καθορίσει τη μοίρα μας για τη φετινή χρονιά και για να γίνω πιο σαφής σε περίπτωση νίκης θα μπορούμε να μιλάμε για στόχο εισόδου στα πλέι οφ, ενώ σε περίπτωση ήττας δυστυχώς θα μπούμε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ και να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Γιώργος Αφρουδάκης και συνέχισε: «Γι αυτό θεωρώ το ματς κόντρα στον Εθνικό ως το πιο κρίσιμο παιχνίδι για εμάς φέτος. Θα μας δείξει το δρόμο μας αυτό το παιχνίδι. Επίσης μια νίκη απέναντι στην πιο ιστορική ομάδα του αθλήματος εφόσον έρθει θα είναι ιστορική. Ποιος, άλλωστε, πριν κάποια χρόνια θα φανταζόταν ότι ο Απόλλων θα κέρδιζε τον Eθνικό στο πόλο;»

Ελεύθερη είσοδος για τους φιλάθλους

Για μία ακόμη φορά η είσοδος στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους του Απόλλωνα Σμύρνης και παρά το ότι ο αγώνας είναι τηλεοπτικός ο Γιώργος Αφρουδάκης ζήτησε την παρουσία τους, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να αποβεί καταλυτική στην προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Κατρουτζανάκη για κατάκτηση των τριών βαθμών:

«Θα ήταν ευχαρίστηση και δική μου και των παιδιών να δούμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται το Σάββατο. Θα είναι και τηλεοπτικό το ματς κι έχει σημασία να πάει σε όλες τις οικογένειες και τα νοικοκυριά η εικόνα του ότι ο Απόλλων έχει κόσμο στο πόλο.

Δεν μου άρεσε στα δυο προηγούμενα τηλεοπτικά παιχνίδια στην Ηλιούπολη η μικρή παρουσία φιλάθλων. Ήταν άσχημη η εικόνα που βγάλαμε προς τα έξω. Κάνω κάλεσμα, λοιπόν, στους φιλάθλους μας να έρθουν. Δεν έχει ποδόσφαιρο το Σάββατο, ενώ και ο αγώνας γίνεται σε καλή ώρα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα δώσει το “παρών” και θα βοηθήσει την ομάδα. Εξάλλου η εμπειρία – και από την πορεία μας στα πρώτα παιχνίδια – έχει δείξει ότι όταν μαζεύουμε κόσμο ανεβαίνει η ψυχολογία των παικτών μας, ενώ επηρεάζεται και η ψυχολογία του αντιπάλου. Η έδρα κάνει… δουλειά όταν έχουμε κόσμο. Έχει φανεί και από τα αποτελέσματα».

Για το θέμα της απόστασης και το Σεράφειο ο Γιώργος Αφρουδάκης είπε: «Αν αγωνιζόμασταν στο Σεράφειο η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική. Η Ηλιούπολη είναι μακριά για τον κύριο όγκο των φιλάθλων μας, αλλά από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει καταφέρει να βγάλει την άδεια ώστε να γίνονται αγώνες στο Σεράφειο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό έχουμε και με αυτό προχωράμε έως ότου βρεθεί η λύση».

Για τη δουλειά που έγινε στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι η διακοπή των 15 ημερών ήρθε στο κατάλληλο σημείο για την ομάδα. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σωστά αυτό το διάστημα, ακόμη και στο κομμάτι της ψυχολογίας, που είναι λογικό να επηρεάζεται όταν χάνεις δύο ή τρία ματς συνεχόμενα. Άπαντες έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι του Σαββάτου. Είναι ένας τελικός για εμάς».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή