Αλαφούζος για τηλεοπτικά: Υπάρχει μέχρι και κίνδυνος μη διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Print Friendly, PDF & Email

Συζήτηση για περίπου 90 λεπτά είχαν ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος και ο αντιπρόεδρός της “πράσινης” ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λεύτερη Αυγενάκη.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας. Ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε τις θέσεις του στον Υφυπουργό και τόνισε πως πρέπει παράλληλα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αναβαθμιστεί το ΟΑΚΑ και να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν στα συστήματα ασφαλείας του σταδίου, προκειμένου να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Ο κ. Αλαφούζος επέμεινε στο συγκεκριμένο κομμάτι διότι τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα γηπεδικής βίας έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, στο τραπέζι της συζήτησης μπήκε και η πρόταση της ΕΡΤ για μείωση των αποδοχών των πέντε ομάδων που βρίσκονται στην στέγη της. Παρότι ο Παναθηναϊκός μετακινήθηκε στη NOVA και έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο, ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε την αγωνία του στον Λευτέρη Αυγενάκη διότι σε περίπτωση που ισχύσει η εν λόγω μείωση ίσως υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες στο πρωτάθλημα, μέχρι και κίνδυνος μη διεξαγωγής του.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πρακτικά τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας ΕΡΤ-ομάδων όπως αυτή είχε υπογραφεί πριν τις εκλογές, στη λογική ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, τόνισε στον Υφυπουργό ότι οι ομάδες έχουν στηρίξει τον προϋπολογισμό τους στα λεφτά της ΕΡΤ και σε περίπτωση “κουρέματος” ίσως υπάρξει πρόβλημα με τη βιωσιμότητά τους.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή