Αρχική FIFA / UEFA FIFA Βίντεο δείχνει υψηλόβαθμο στέλεχος της FIFA και διαιτητή του Μουντιάλ να χρηματίζονται!

Βίντεο δείχνει υψηλόβαθμο στέλεχος της FIFA και διαιτητή του Μουντιάλ να χρηματίζονται!

Ενα ακόμη σκάνδαλο με επίκεντρο το ποδόσφαιρο ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από βίντεο που διέρρευσε και δείχνει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Γκάνας να χρηματίζεται!

Οι εξελίξεις στις ποδοσφαρικές αρχές της χώρας ήταν καταιγιστικές αφού μετά το εν λόγω βίντεο διαλύθηκε το σώμα της ομοσπονδίας με απόφαση της κυβέρνησης, η οποία επικαλέστηκε τη «διαδεδομένη σήψη στα όργανα» του ποδοσφαίρου.

Ολα ξεκίνησαν από τον αμφιλεγόμενο δημοσιογράφο, Anas Aremayaw, ο οποίος έστειλε συνεργάτη του να προσποιηθεί τον επιχειρηματία και να χρηματίσει με 65.000 δολάρια τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Γκάνας, Kwesi Nyantakyi, λέγοντας πως θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Ο Nyantakyi εκτός από πρόεδρος στην Π.Ο. της Γκάνας, είναι αντιπρόεδρος της CAF (αντίστοιχη UEFA στην Αφρική) και μέλος του Συμβουλίου της FIFA!

Πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της FIFA αναφορικά με τις εξελίξεις στην Π.Ο. της Γκάνας διότι σύμφωνα με το αυτοδιοίκητο δεν επιτρέπονται οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο και στο παρελθόν η Παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει τιμωρήσει με αποκλεισμό όσες χώρες παραβίασαν τον συγκεκριμένο κανονισμό, συμπεριλαμβανομένης και της Νιγηρίας.

Το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Aremayaw Anas, έχει τίτλο «Οταν η απληστία και η διαφθορά γίνονται ο κανόνας». Δόθηκε στις αστυνομικές αρχές τον περασμένο μήνα και δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη (6/6). Συνολικά έχουν καταγραφεί σε βίντεο πάνω από 100 αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου (οι περισσότεροι διαιτητές από χώρες της Δυτικής Αφρικής), οι οποίοι λαμβάνουν χρηματικά δώρα, ενώ οι κανόνες της FIFA απαγορεύουν ρητά κάτι τέτοιο.

Μεταξύ αυτών και ο διαιτητής από την Κένυα, Adel Range Marwa, ο οποίος μάλιστα ήταν στη λίστα της FIFA για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Adel Range Marwa αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, ωστόσο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, στο οποίο φαίνεται να λαμβάνει 600 δολάρια αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: bbc.com

Exit mobile version