Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση οπαδών σε αστυνομικούς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Print Friendly, PDF & Email

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με τα λευκά κράνη, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το OPEN, βρίσκονται στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Φωκών – Οργισμένη απάντηση των αστυνομικών

Λεωφόρος Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια λίγο μετά τις 23:00 της Κυριακής. Άτομα, που φέρουν διακριτικά της ΑΕΚ, επιτίθενται στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. O δρόμος θυμίζει πεδίο μάχης, σύμφωνα με το βίντεο ντοκουμέντο του OPEN TV και του Μαρίνου Αλειφέρη. Οι νεαροί πετούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Καρέκλες, τασάκια και φωτοβολίδες.

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με τα λευκά κράνη, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το OPEN, βρίσκονται στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Φωκών. Ο ένας από τους δύο κατευθύνεται προς το πεζοδρόμιο, όπου πιάνει έναν άνδρα, ο οποίος φορά μια κίτρινη μπλούζα, εκείνος, όμως, τον ρίχνει στο έδαφος.

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα περισσότερα από 15 άτομα γρονθοκοπούν και κλωτσούν τον αστυνομικό που δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα ενώ κάποιος τον μαχαιρώνει στον μηρό με αιχμηρό αντικείμενο. Από θαύμα είναι ζωντανός.
«Με ρόπαλα, σίδερα, ξύλα και καρέκλες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς…»

Ο αστυνομικός βρίσκεται αιμόφυρτος στα χέρια των οπαδών για περισσότερο από ένα λεπτό, όταν στην περιοχή εμφανίζονται ενισχύσεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι νεαροί οπισθοχωρούν και οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Για περισσότερα από πέντε λεπτά οι μάχες συνεχίζονται σώμα με σώμα. Οι αστυνομικοί ακινητοποιούν έναν άνδρα, ο οποίος βγήκε μέσα από κατάστημα της περιοχής με τα γκλοπ και του περνούν χειροπέδες. Μισή ώρα νωρίτερα από τα αιματηρά επεισόδια στη Δεκελείας αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους στη γέφυρα Βριουλών στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους δράστες να προκαλούν σοβαρές φθορές σε περιπολικό του τοπικού τμήματος.

Οργισμένη ανακοίνωση αστυνομικών: Να βρεθούν οι χούλιγκαν

Σκληρή ανακοίνωση για την επίθεση χούλιγκαν σε αστυνομικούς στη Νέα Φιλαδέλφεια εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, η τιμωρία των χούλιγκαν που επιτέθηκαν στους συνάδελφους τους είναι θέμα τιμής.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν χθες βράδυ (29-09-2019) συνάδελφοί μας της ομάδας ΔΙΑΣ από χούλιγκαν.

Η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών διακομίσθηκε στο 401 Νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και με τραύμα από μαχαίρι. Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθηνών βρέθηκε τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο για να εκφράσει την συμπαράστασή της στους τραυματίες και να ενημερωθεί για τα πραγματικά περιστατικά.

Οι διηγήσεις πραγματικά σοκάρουν, αφού από όσα μας μεταφέρθηκαν οι μαινόμενοι χούλιγκαν αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τους συναδέλφους που εκτελούσαν στην περιοχή διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και μετά από προηγούμενο συμβάν επίθεσης από χούλιγκαν σε αστυνομικούς.

Εκφράζουμε λοιπόν την συμπαράστασή μας στους τραυματίες συναδέλφους, τους ευχόμαστε περαστικά και απαιτούμε από την Ηγεσία να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη.

– Για εμάς είναι θέμα τιμής !!!

– Δείτε την πραγματικότητα και αλλάξτε πλάνο.

Σε ότι αφορά το ποιοι φέρουν την ευθύνη για το συμβάν (πέραν των φυσικών αυτουργών) δεν θα κάνουμε τους δικαστές ούτε τους «μετά Χριστόν προφήτες».

Θα επισημάνουμε απλά στην Ηγεσία ότι ο τρόπος λειτουργίας, παρακαταθήκη της τελευταίας 5ετίας, είναι κατά την άποψή μας λάθος. Εδώ και χρόνια «φωνάζουμε» ότι το σχέδιο που ακολουθείται με τις διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ. και τις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. να φρουρούν ακίνητους στόχους (!!!) θα αποβεί κάποια στιγμή μοιραίος. Εκτός του εργασιακού (κατάφωρη παραβίαση του Π.Δ 141/91) ,στο ξεκάθαρα επιχειρησιακό κομμάτι, βλέπουμε καθημερινά ότι όταν προκύψει ένα συμβάν σαν το χθεσινό, οι δυνάμεις που μπορούν να το αντιμετωπίσουν παραμένουν φρουροί ακίνητων στόχων.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, έχουν οδηγήσει Υπηρεσίες χωρίς εξοπλισμό και την ανάλογη εκπαίδευση να εντέλλονται, ώστε να αντιμετωπίσουν τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες.

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού την αλήθεια και ας προσπαθήσουν να ¨επανεκκινήσουν¨ την Αστυνομία ώστε οι Υπηρεσίες να επιστρέψουν στην πραγματική τους αποστολή , χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος, μεσοβέζικες λύσεις και με το να θέλουν και την «πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή