Βαρούχας: «Στην αίθουσα του VAR δεν δίνουν στον διαιτητή το πιο σαφές ριπλέι»

Print Friendly, PDF & Email
Ο Παναγιώτης Βαρούχας σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ”metropolis” αναφέρθηκε στην χρήση του VAR αλλά και στην κατάσταση στην ελληνική διαιτησία.
Αρχικά σημείωσε:

«Παρακολουθώντας το Copa America παρατήρησα έναν Χιλιανό διαιτητή ο οποίος σταμάτησε το ελεύθερο χτύπημα 7 φορές γιατί η μπάλα έβρισκε στο πόδι του, κάτι που οφείλεται στην αλλαγή κανονισμών»

Στη συνέχεια πρόσθεσε για το VAR: «Δεν είναι πανάκεια λύση το VAR, σε πάρα πολλά παιχνίδια βλέπουμε μετά την χρήση VAR να λαμβάνεται λάθος απόφαση, κάτι που οφείλεται στο ότι όσοι είναι στην αίθουσα δεν δίνουν στον διαιτητή την κατάλληλη λήψη, ενώ και πολλές φορές δεν πηγαίνει και ο ίδιος να ελεγξεί. Πολλές φορές όσοι είναι υπεύθυνοι στο VAR δεν δίνουν στον διαιτητή το πιο σαφές ριπλέι και επηρεάζουν την απόφαση του διαιτητή. Χρειάζεται εμπειρία και ταχύτητα ωστέ να εφαρμοστεί σωστά»

«Η επιτροπή διαιτησίας όρισε τον κ. Κουκουλάκη να στελεχώσει τους υπεύθυνους διαιτητές, αλλά δεν έχουν παίξει διαιτητές, άλλοι είναι βοηθοί αλλά δεν ξέρουμε τι έκαναν όταν διαιτήτευσαν.
Δεν γίνεται ένας Μπίκας να μην είναι στην επιτροπή του VAR. Πρέπει πριν πούμε οτί το σύστημα είναι λάθος, να το στελεχώσουμε με τους σωστούς ανθρώπους, θα δούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ποίοι είναι ικανοί».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή