«Βαρύτατες ποινές σε δημόσια κρίση για τους διαιτητές βάσει κανονισμών της ΕΠΟ»

Print Friendly, PDF & Email

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ, αναφορικά με τις πρόσφατες δημόσιες διαμαρτυρίες των ομάδων για τη διαιτησία, επισημαίνει τα κάτωθι:

«Είμαστε βέβαιοι πως κοινός στόχος όλων μας, της Ε.Ε., των ερασιτεχνών παραγόντων, των ερασιτεχνών αθλητών, είναι η βελτίωση του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Η βελτίωση του αγωνιστικού του επιπέδου, των γηπέδων και των εγκαταστάσεών του, η βελτίωση της συνολικής του εικόνας που είναι άρρηκτα δεμένη με τις δράσεις και τις συμπεριφορές μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως οι δημόσιες δυσμενείς κρίσεις για διαιτητές που πιθανώς να ευνόησαν ή αδίκησαν κάποιο σωματείο, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στις προσπάθειες όλων μας για ένα καλύτερο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στον αντίποδα ενισχύουν την καχυποψία, την αντιπαλότητα, προκαλούν αχρείαστες εντάσεις και συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος πάνω απ’ όλα είναι υγιεινός τρόπος ζωής, διασκέδαση, ψυχαγωγία.

Είναι δεδομένο πως τα διαιτητικά λάθη δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθούν απόλυτα. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν και λάθη στη δουλειά τους, όπως κάνουμε όλοι μας. Ωστόσο είμαστε βέβαιοι πως αυτά τα λάθη δε γίνονται εσκεμμένα, δε γίνονται με πρόθεση να βοηθήσουν ή να αδικήσουν κάποια συγκεκριμένη ομάδα.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που κάποιο σωματείο εκτιμά πως ένας διαιτητής ενήργησε εις βάρος του με πρόθεση, υπάρχουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα (η Εκτελεστική Επιτροπή και η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.ΗΠ.) στα οποία μπορεί το σωματείο να απευθυνθεί και αυτά να κρίνουν την κάθε υπόθεση και να λάβουν μέτρα.

Ειδάλλως, αν ένα σωματείο επιλέξει να προβεί σε δημόσια κρίση για τους διαιτητές με δηλώσεις, ανακοίνωση κ.α., η Πειθαρχική Επιτροπή υποχρεούται να εφαρμόσει τις βαρύτατες ποινές που προβλέπονται πλέον από τους κανονισμούς της ΕΠΟ».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή