Αρχική Πολιτική ΓΓΑ Βασιλειάδης και Συναδινός εγκαινιάζουν το γήπεδο «Λιμνοπούλας» Ιωαννίνων

Βασιλειάδης και Συναδινός εγκαινιάζουν το γήπεδο «Λιμνοπούλας» Ιωαννίνων

Παραδίδεται στους αθλητικούς συλλόγους και το κοινό των Ιωαννίνων το γήπεδο «Λιμνοπούλας» τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:00.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, θα εγκαινιάσουν το γήπεδο το οποίο ανήκει στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ). Περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, χωμάτινο στίβο περιμετρικά και ολοκαίνουρια αποδυτήρια.

Πρόκειται για ένα έργο, τον εκσυγχρονισμό του οποίου ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια οι αθλητικοί φορείς στα Γιάννενα, τόσο για να καλύψει τις ανάγκες άθλησης της περιοχής, αλλά και γιατί βρίσκεται σε ένα πολύ γραφικό μέρος, δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ και να ξεκινήσουν οι εργασίες έπρεπε να διευθετηθούν πολλές εκκρεμότητες που είχαν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός μικρού μέρους του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, από το 2012, με το νόμο περί αποκρατικοποιήσεων, ένα κομμάτι του γηπέδου είχε παραχωρηθεί στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίων (ΕΤΑΔ ΑΕ), με αποτέλεσμα να χρειαστεί χρόνος για τις αναγκαίες διευθετήσεις μεταξύ ΓΓΑ και ΕΤΑΔ ΑΕ, ως προς την παραχώρησή του στην πρώτη.

Αφού πρώτα ολοκληρώθηκε η επίστρωση του ξηρού ποδοσφαιρικού γηπέδου με χλοοτάπητα, ανακαινίστηκαν πλήρως και τα αποδυτήρια, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία της ΓΓΑ και της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ με τη δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια προκειμένου το γήπεδο να αποκτήσει και σύγχρονο φωτισμό!

Ολοκληρώνεται ένα ακόμη μέρος του σχεδιασμού που είχε γίνει για το ΠΕΑΚΙ και ακολουθεί η ανακατασκευή του ταρτάν στο Στάδιο Ζωσιμάδων. Το έργο στους Ζωσιμάδες θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από τον αρμόδιο Επίτροπο στον οποίο βρίσκεται ο πλήρης φάκελος.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Exit mobile version