Βασιλειάδης: «Να δείξουν όλοι σοβαρότητα, φέρουν ευθύνη οι παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ»

Print Friendly, PDF & Email
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στην ΕΡΤ για όλες τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό μπάσκετ, άφησε νέες αιχμές κατά της ΕΟΚ και κάλεσε τους πάντες να δείξουν σοβαρότητα για το καλό του μπάσκετ.

Αναλυτικα ανέφερε:

Για την κρίσιμη καμπή του ελληνικού μπάσκετ: «Και πάλι με ευθύνη των ίδιων των παραγόντων του ελληνικού μπάσκετ… Σε σημεία στα οποία οι δυνατότητες εμπλοκής της ίδιας της Πολιτείας είναι μικρή. Εμμένω στην άποψή μου περί ευθύνης της Ομοσπονδίας. Είναι σαφές, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Από κει και μετά περιμένουμε με αγωνία τη δεύτερη συνεχόμενη συνεδρία του ΕΣΑΚΕ. Πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Με πολύ μεγάλες πλειοψηφίες σχετικά με την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να δείξουν σοβαρότητα. Να σταματήσει η στοχοποίηση ανθρώπων, να καταλάβουν και οι ίδιοι οι Πρόεδροι πως το ακροατήριό τους πολλές φορές παρεξηγεί ή δύναται να παρεξηγήσει λεγόμενα και να οδηγήσει σε έκρυθμες καταστάσεις. Δεν έχουμε πόλεμο. Αθλητισμός είναι. Και έτσι όπως έχει καταντήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τα δεδομένα συμβόλαια στην Ευρωλίγκα και με την άναρχη δομή του, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν κάποιος χάσει το πρωτάθλημα. Δηλαδή δεν έχει χάσει και τίποτα. Δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο που δεν βγαίνεις στο Champions League ή οτιδήποτε. Είναι όλο το πλέγμα λάθος, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση».

Για την Euroleague και τη δομή της: «Θα μπορούσα να είμαι υπέρ ενός κλειστού πρωταθλήματος, εφόσον σέβεται τους Εθνικούς κανόνες αφενός και αφετέρου να έχει και ένα νόημα. Και το ΝΒΑ είναι κλειστή λίγκα, αλλά έχει salary cap, έχει κανόνες και όλοι έχουν δυνατότητα να κάνουν κάτι. Στην Ευρωλίγκα είναι τεράστιες οι διαφορές. Ο τρόπος που λειτουργεί κατά την άποψή μου είναι προβληματικός. Αλλά αυτό είναι περισσότερο κουτσομπολιό, όχι η ουσία. Περιμένουμε τον ΕΣΑΚΕ. Φαίνεται πως θα πάρουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη χρονιά και θα λείψουν οι δικαιολογίες από οποιουσδήποτε για να μην προχωρήσουμε. Οφείλουν όλοι να κρατήσουν τους τόνους χαμηλά. Ξέρω πως οι εισαγγελικές αρχές έτσι κι αλλιώς έχουν παρέμβει για τις ασχήμιες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Έχω ενημερώσει και εγώ ο ίδιος όλους αρμοδίους από την πρώτη μέρα. Δεν έχω βγάλει ανακοινώσεις για αυτά, δεν χρειάζεται να τα βγάζεις στο μεϊντάνι. Περιμένουμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η ομοσπονδία έτσι κι αλλιώς δεν στέκεται, οπότε την βγάζω εκτός παιχνιδιού!».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή