Βασιλειάδης: “Το νέο καταστατικό της ΕΠΟ έχει τις αλλαγές που επιθυμούσαμε”

Print Friendly, PDF & Email

Άρχισε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον αθλητισμό.

Κατά την εισηγητική ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλεάδης, είπε: “Το νομοσχέδιο εισάγεται ως επείγον λόγω της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Είμαστε σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA από τον περασμένο Οκτώβριο λόγω των προβλημάτων που είχε η ΕΠΟ με στόχο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το νέο καταστατικό της ΕΠΟ έχει τις αλλαγές που επιθυμούσαμε. Αν πάνε όλα καλά και το καταστατικό ψηφιστεί θα κάνουμε και το επόμενο βήμα για να δοθεί τελική λύση στο ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ κινούνταν σε πλαίσιο εκνομίας που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Είχαν ειδικές διατάξεις που την εξαιρούσαν από το σύνολο των νομικών κανόνων. Αναδείξαμε το θέμα του κακώς εννοούμενου αυτοδιοίκητου, που όπως μεταφραζόταν από την ΕΠΟ ήταν αυτόνομο και έκνομο. Συνεργαστήκαμε με τη FIFA και αλλάζουμε το καταστατικό για να διασφαλιστεί καθεστώς χρηστής διοίκησης και λογοδοσίας και για να περάσουμε στην επόμενη μέρα δίνουμε τη δυνατότητα να γίνει η Γενική της Συνέλευση”.

Με αφορμή τη διάταξη για τη μείωση της εγγυητικής επιστολής που καταθέσουν οι ΚΑΕ, είπε: Η σημερινή κατάσταση δεν σηκώνει τόσες πολλές ΠΑΕ και ΚΑΕ. Θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες για να αντέξουν τις νέες συνθήκες.

Για την διάταξη σχετικά με τις ΑΑΕ (ΠΑΕ και ΚΑΕ) που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία και μπαίνουν σε καθεστώς εκκαθάρισης, υποστήριξε: “Τραβιέται μία διαχωριστική γραμμή, δίνεται η δυνατότητα να έχουν όλες οι ομάδες την ίδια αντιμετώπιση. Τα χρέη θα συνεχίσουν να βαραίνουν αυτούς που τα είχαν δημιουργήσει. Μετά την εκλογή αιρετής διοίκησης στην ΕΠΟ θα πρέπει να συζητήσουμε, επειδή η ΠΑΕ sui generis εταιρεία, να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία με σκληρούς όρους. Θέλουμε να επανασχεδιάσουμε το μοντέλο διοίκησης του αθλητισμού”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή