Βασιλειάδης: Όλα ξεκινούν από την αδιαφορία του ποδοσφαίρου για το δικό του προϊόν

Print Friendly, PDF & Email

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ήταν μεταξύ των καλεσμένων στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επόμενη Μέρα».

Ενώ η Super League του έχει ζητήσει συνάντηση με στόχο να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση ο υφυπουργός στράφηκε εναντίον της λέγοντας ότι: «Αν η Λίγκα ήθελε να θέσει αυτά τα ζητήματα και να τα λύσει θα ήταν πάρα πολύ εύκολο, γιατί όλα ξεκινούν από την αδιαφορία του ίδιου του ποδοσφαίρου για το δικό του προϊόν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς αν αυτή τη στιγμή υπάρχει επιχειρηματικός πόλεμος στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ήταν σαφής: «Είναι προφανές και δεν αφορά το ποδόσφαιρο, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Αν ήταν μόνο το ποδόσφαιρο, θα μπορούσες υπό συνθήκες να βρεις και μία λύση».

Αναφορικά με το θέμα της βίας, με τελευταίο κρούσμα τη διακοπή του ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πράγματι μια έξαρση το τελευταίο διάστημα, μέσα από τον πόλεμο των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών». Και πρόσθεσε: «Όμως, μετά την ψήφιση του αθλητικού νόμου και τη χρήση του από την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ συγκεκριμένες διατάξεις ψηφίστηκαν και από την αντιπολίτευση, έχουμε στείλει ένα μήνυμα: ότι υπάρχει μηδενική ανοχή. Άμεσα, από την επόμενη ημέρα της σύλληψης, και είχαμε πολλές συλλήψεις αυτά τα χρόνια, ο παραβάτης νιώθει τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης και πετυχαίνουμε άμεσα την απομάκρυνσή του από τα γήπεδα. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά προβλήματα, απότοκο των καθυστερήσεων της ελληνικής δικαιοσύνης, για να είμαστε ειλικρινείς».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει διάθεση εξεύρεσης λύσης από τους παράγοντες, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, απάντησε: «Όσο οι παράγοντες δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί θέλουν να βγάλουν χρήματα απ΄ αυτό, δεν το αντιμετωπίζουν δηλαδή σαν μία επιχείρηση και χρησιμοποιούν τις ομάδες τους για επίτευξη άλλων σκοπών, είτε για το προσωπικό ονόρε είτε για να επιτύχουν πολιτικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ως πολιτικό κόμμα την ομάδα τους, τότε προφανώς και δεν υπάρχει ελπίδα. Προσπαθούμε και προσπαθώ εδώ και 2,5 χρόνια να θέσω την πραγματική ατζέντα. Πήραμε πρωτοβουλίες, προτείναμε την αναδιάρθρωση, προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ασφαλές και στέρεο οικονομικό περιβάλλον που δεν θα έχει θέση γι΄ αυτούς που δεν ενδιαφέρονται. Νομίζω έχει καταδειχθεί, και παρ΄ όλη τη σπέκουλα που υπήρχε ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα με δικαστικές αποφάσεις στο νομικό πλαίσιο που εμείς φέραμε, με βάση τους τακτικούς δικαστές που εμείς επιβάλλαμε, για να έχουμε ένα καθεστώς νομιμότητας για όλους κι έναντι όλων. Εδώ και δύο χρόνια, μαζί με την ΟΥΕΦΑ και το συμβούλιο της Ευρώπης, για να μη νομοθετούμε όπως νομοθετούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, στον αέρα και στο κενό, έχουμε φτιάξει ομάδα εργασίας και φέρνουμε συνεχώς νομοθετήματα, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή